ChristenUnie stemt niet in met extra koopzondagen.

zondagsopenstellingdonderdag 02 mei 2013 12:00

Het toewijzen van acht extra koopzondagen in de gemeente leidt tot verdeeldheid in het college van burgemeester en wethouders van Slochteren. Op verzoek van het ondernemersplatform Slochteren (OPS) stellen B en W voor om het aantal koopzondag van vier naar twaalf uit te breiden. Wethouder Jan Jakob Boersma van de ChristenUnie is het daar niet mee eens.

Hij stemt niet in met het voorstel. Als op dit punt gewetensbezwaarde wethouder heeft Boersma zijn collega Adrie Scheidema gevraagd dit onderwerp van hem over te nemen. In het raadsvoorstel zegt Boersma daarover: “De zondag is een gewenst rustmoment na zes dagen drukte. Juist voor zelfstandige winkeliers is dit een dag om even bij te komen.” Boersma: “Met name grote winkelketens, met genoeg budget en personeel, bepalen het beeld op koopzondagen. Kleinere, zelfstandige winkels zijn vaak al zes dagen per week open en de eigenaren staan zelf in de winkel. Openen op zondag betekent voor hun extra inzet en kosten.”

Het Ondernemersplatform Slochteren had B en W gevraagd om extra koopzondagen specifiek voor de toeristische branche en voor kerst aan te wijzen. Aangezien het toewijzen van extra koopzondagen per branche niet mogelijk is, is op initiatief van het platform besloten de zeven extra koopzondagen, naast de zondag voor kerst, aan te wijzen rondom de schoolvakantie. Dit moet ondernemers die het van de vakantie moeten hebben in staat stellen daar ook daadwerkelijk van te profiteren. Hoewel Jan Jakob Boersma economische zaken in zijn portefeuille heeft neemt VVD-wethouder Adrie Scheidema op 16 mei, wanneer het voorstel in de raadscommissie wordt besproken, de honneurs waar.

Labels
In de media
Wethouder

« Terug

Archief > 2013 > mei

Geen berichten gevonden