Slochteren ’not amused’ door uitspraken scheidend burgemeester Hoogezand-Sappemeer.

tbokkebladvrijdag 21 december 2012 12:00

De bestuurders in Slochteren hebben zich geërgerd aan de uitspraken van de burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, die afscheid neemt en als gedeputeerde aan de slag gaat in de provincie Groningen.

Maar Yvonne van Mastrigt nam nog even de tijd -vlak voor haar vertrek- om de journalist van de Regiokrant, het huis-aan-huis nieuwsblad van Hoogezand-Sappemeer en omstreken, te woord te staan over een samengaan van haar gemeente en de gemeente Slochteren.

Volgens haar kan het niet lang meer duren dat beide gemeenten samengaan, maar ze weet dat Slochteren daar niet zo’n voorstander voor is. Ze denkt ook te weten waarom dat zo is: ’Ik denk het verlies van eigenheid, maar ik geloof daar niet in’, schreef de Regiokrant vorige week woensdag. Van Mastrigt denkt dat het vooral in de hoofden van de bestuurders zit.

”Nou, ik heb met verbazing het artikel gelezen”, reageert burgemeester Geert-Jan ten Brink van Slochteren. ”Het is ook niet netjes om dat op dit moment te zeggen. Enige terughoudendheid zou op z’n plaats zijn”. De burgemeester wijst nogmaals op de visitatiecommissie, die in de provincie Groningen een rondgang maakt langs de gemeenten om een inventarisatie te maken van de (on)mogelijk heden van een gemeentelijke herindeling. ”We hebben als burgemeesters onder elkaar afgesproken ons hierover niet uit te laten.

De visitatiecommissie moet onafhankelijk haar werk kunnen doen en dan past ons terughoudendheid!” Diverse raadsfracties waren absoluut niet te spreken over het artikel en zeiden gekscherend: ”Wij kunnen natuurlijk zelf Hoogezand-Sappemeer annexeren”.

Lees hier de weblogbijdrage over dit interview.

Labels
In de media

« Terug

Archief > 2012 > december

Geen berichten gevonden