ChristenUnie verzoekt om opschorting huishoudinkomenstoets.

29012009846-2woensdag 02 mei 2012 12:00

Na de val van het kabinet zitten veel gemeenten in onzekerheid. Gaan maatregelen nog door? En welke afspraken worden er verder gemaakt tussen het rijk en de Nederlandse gemeenten?

Na het bereikte akkoord tussen vijf partijen is er iets meer duidelijkheid over de verdere invulling van het pakket aan hervormingen en bezuinigingen voor 2013. Inmiddels is ook duidelijk dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met de G4 gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) is overeengekomen dat ze de huishoudinkomenstoets mogen opschorten.

De huishoudinkomenstoets die bij nieuwe gevallen per 1 januari 2012 en in bestaande gevallen per 1 juli 2012 kijkt naar het verzamelinkomen per adres lijkt in zijn geheel te gaan verdwijnen.

Vanwege de eenduidigheid wil de ChristenUnie in Slochteren het college vragen om ook in onze gemeente de huishoudinkomenstoets op te schorten. Omdat de eerstvolgende raadsvergadering nog op zich laat wachten tot het einde van de maand hebben we gekozen voor een brief. Deze brief vindt u in de bijlage.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
30042012 Verzoek opschorting huishoudinkomenstoets40,1 kBapplication/pdfdownload
Labels
Vragen

« Terug

Archief > 2012 > mei

Geen berichten gevonden