Gemeenteraad stemt in met motie "kinderpardon"

worlddonderdag 23 februari 2012 22:30

De gemeenteraad van Slochteren is akkoord gegaan met de door de ChristenUnie gewijzigde motie van de PvdA. De PvdA diende de in veel gemeenten in stemming gebrachte motie over het kinderpardon in.

De ChristenUnie staat sympathiek achter de grondgedachte van de oorspronkelijke motie. Toch hadden we als fractie moeite met de eenzijdigheid van de motie. Door alleen te verwijzen naar het burgerinitiatief gaan we voorbij aan de door de PvdA en ChristenUnie ingediende wetswijziging in de Tweede Kamer. Deze voorgestelde wetswijziging maakt een onduidelijkheid in de Vreemdelingenwet van 2000 ongedaan. We wilden als fractie graag een ondersteuning geven aan het wetsvoorstel. Hierin zou het CDA zich mogelijk kunnen vinden en dat is met de ingediende motie niet het geval. Uiteindelijk zou het moeten gaan om de politieke effectiviteit en niet om een loos onhaalbaar actiemiddel.

De gewijzigde motie werd gesteund door de fracties van de PvdA (4), ChristenUnie (3) , CDA (2) en GroenLinks/D66 (2) Tegen de motie waren de twee aanwezige raadsleden van de VVD. Omdat Gemeentebelangen geen enkele motie wil steunen die verwijst naar landelijke zaken hebben ze zich onthouden van stemming.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
23022012 Motie kinderpardon26,0 kBapplication/msworddownload
Labels

« Terug

Archief > 2012 > februari

Geen berichten gevonden