De laatste schoolbel?

schoolbordzaterdag 22 januari 2011 12:00

Goed communiceren is een kunst op zichzelf. Wie nog op zoek is naar een baan met toekomstperspectief zou zo als communicatieadviseur aan de gang kunnen. Toch vindt de ChristenUnie dat zorgvuldige communicatie nu meer dan ooit belangrijk is.

Ons idee hierover wordt nog eens versterkt door de onrust bij de insprekers tijdens de hoorzitting van afgelopen donderdag in de commissie financiën. Slecht nieuws brengen is nooit leuk, maar zorg dan in elk geval dat je slecht nieuws ook goed aankondigt. Dat laatste had gekund, want de financiële barometer staat al een tijdje op onbestendig, en kan, door verder uitwerken van aangekondigd kabinetsbeleid, wel eens uitlopen op storm.

“Slochteren sluit acht scholen!” dat was zo ongeveer de kop boven een krantenartikel over de gevolgen van de perspectiefwissel. Dat is nog al wat, en het geeft terecht onrust. Wat zullen we nu krijgen? Datzelfde idee bekroop me ook, want er wordt in de perspectiefwissel juist meer geld uitgetrokken voor scholen.

Voor de ChristenUnie was het reden om wethouder Huizing duidelijk te vragen waar we aan toe zijn. Klopt het geschetste beeld? Waarom is dat dan niet op deze manier in de perspectiefwissel terug te vinden?

We hebben gevraagd of het eerder uitgesproken voornemen om in de hoofdkernen te komen tot brede scholen nog steeds staat. En of de wethouder daarnaast alleen heeft gezegd dat na de vorming van deze brede scholen dit consequenties zou kunnen hebben voor andere scholen. Dat is door de wethouder bevestigd.

Volgens de ChristenUnie is dat een wezenlijk ander verhaal dan dat de voorgenomen komst van op termijn drie brede scholen per definitie betekend dat alle scholen die niet in de hoofdkernen staat op termijn zullen sluiten. Ook dit werd door de wethouder bevestigd.

Voor dit moment in de hoorzitting verwijzen we u naar de volgende website: raadslochteren.nl

Labels
Commissie

« Terug

Archief > 2011 > januari

Geen berichten gevonden