Juist nu opkomen voor SW bedrijven.

trio-bedrijfsbezoekdonderdag 28 oktober 2010 20:00

Werken naar vermogen en kansen krijgen die passen bij de mogelijkheden van ieder individu. Het zijn zaken waar de ChristenUnie zich goed in kan vinden. Terecht dat daarbij ook wordt gekeken naar de vraag van de markt.

Dat maakt dat niet alleen dat het werk als zinvol wordt ervaren door de werknemer, maar geeft ook bij de maatschappij erkenning en waardering.

Juist dat mag nu er voor mensen in de WSW spannende tijden aanbreken vanwege de draconische bezuinigingen op de sociale werkvoorzieningsschappen en het feit dat een ingediende motie op dit punt het gisteren door het tegenstemmen van VVD, PVV, CDA en SGP niet heeft gehaald, aandacht krijgen.

De ChristenUnie is blij met de mogelijkheid die de BWR biedt voor mensen die dat nodig hebben. Eerder gaven we al aan dat wat ons betreft het schrijven van zwarte cijfers een mooi streven is, maar gezien het speciale karakter van de BWR geen doel op zichzelf. We hebben het niet over een bedrijf dat volgens de principes van de vrije markt werkt, maar een sociale doelstelling heeft.

De door de directie ingezette lijn zoals vermeld in de inleiding hebben de steun van de ChristenUnie. Wel hebben we een probleem met de voetnoot die in de aanbiedingsbrief is opgenomen. Wij wijzen het college er opnieuw en met nadruk op dat de motie Rouvoet c.s. van 26 april 2005 is aangenomen waardoor prostitutie is uitgesloten als passende vorm van werk. En dat er geen sprake van zijn van drang, dwang of sancties op dit punt.

Daarnaast wijzen we u ook op het advies dat het Platform Werk en Inkomen u ten aanzien van deze zinsnede eerder heeft aangereikt. Daarnaast is het helaas opnieuw niet gelukt een advies van het platform op te nemen. Uit contact hierover blijken de stukken niet verstrekt. De afspraak op dit punt was naar het oordeel van de ChristenUnie voldoende helder. Wanneer we er als gemeente voor kiezen om conform de Visie Slochteren 2020 te werken vraagt dit om zorgvuldigheid in de richting van groepen die gesprekspartner zijn van de gemeente.

Wij vragen u dan ook. De voetnoot en verwijzing uit het stuk te verwijderen.

De term werk op te vatten zoals die door de wetgever is bedoelt en in lijn met de afspraken die met het platform zijn gemaakt.

Inhoudelijk stemmen we in met de begroting 2011 van de GR BWR en wensen we directie en werknemers veel succes bij hun belangrijke werk.

Labels
Commissie

« Terug

Archief > 2010 > oktober

Geen berichten gevonden