Inburgeraars maken kennis met gemeentepolitiek

middag humanitas kennismaking politiekmaandag 22 februari 2010 13:00

“ Jullie halen je kennis van onze samenleving niet alleen uit een boekje, maar vandaag ondervinden jullie zelf aan de lijve wat politiek in de Nederlandse samenleving betekent”, aldus burgemeester Yvonne van Maastrigt op de politieke middag van Kleurrijk Op Pad.

Kleurrijk Op Pad is een initiatief van de stichting Humanitas, bedoeld om inburgeraars kennis te laten maken met de Nederlandse maatschappij. Vandaag is er een politieke middag. Alle politieke partijen uit Slochteren en Hoogezand zijn van de partij, zo ook de ChristenUnie.

De inburgeraars hebben hun vragen aan de politiek terdege voorbereid. In groepjes van zes worden de ChristenUnie vertegenwoordigers Louis O.Ndjate en Lucy Doorn aan de tand gevoeld over vragen als: wat hebt u in het verkiezingsprogramma staan over inburgeraars? Soms gaan onze kinderen naar een eigenlijk te lage opleiding, omdat hun Nederlands niet goed genoeg is. Wat gaat u daar aan doen? Of als ik ingeburgerd ben maar nog geen werk heb, wil ik niet thuiszitten. Wat doet uw partij dan voor mij?

Louis O. Ndjate, zelf inburgeraar geweest, bindt de aanwezigen op het hart vooral te participeren in de maatschappij. “ Blijf niet op je stoel zitten, leer Nederlands, neem desnoods eerst genoegen met werk op een lager niveau, maar laat wel zien wat je kunt”. Louis en Lucy benadrukten dat de ChristenUnie oog heeft voor inburgeraars en vooral omstandigheden wil scheppen die hen helpen om zelf de draad in hun leven, in de Nederlandse samenleving op te pakken.

De middag, waaraan bijna 50 inburgeraars meededen wordt afgesloten met een centrale terugkoppeling. Daarin wordt alle politieke partijen om een reactie gevraagd. De ChristenUnie benadrukt onder de indruk te zijn van het politieke bewustzijn van de inburgeraars. “Hier heb je te maken met mensen die de vrijheid en de waarde van de democratie nog ten volle beseffen”.

Labels
Campagne

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden