Meerstad

zaterdag 02 april 2005 17:40

Op 24 maart bracht de Statenfractie een bezoek aan Slochteren. Op de agenda stond naast bedrijfsbezoeken ook een avond over Meerstad.

 
De statenfractie van de ChristenUnie bracht op 24 maart een bezoek aan de gemeente Slochteren. Hierbij werd een bezoek gebracht aan de glastuinbouw. De groei in het Westen van het land zorgt er voor dat steeds meer bedrijven beknot worden in hun uitbreidingsmogelijkheden. Dan is het goed dat het Noorden rust en ruimte biedt.

Ook het gebied rond de het Schildmeer werd bezocht. Er werd gesproken met recreatieondernemers in het gebied. Opvallend is dat er zo weinig met dit gebied wordt gedaan. Er valt veel meer van te maken. Dat hoeft niet direct te leiden tot massatoerisme. Maar het gebied heeft wel meer mogelijkheden om zichzelf te verkopen. Het ontbreken van een goede aan en afvoer over waterwegen wordt als belemmering gezien. Hierdoor is de positie van het Schildmeer in vergelijking met andere meren in de provincie perifeer te noemen. In een gesprek met het College werd dit punt ook naar voren gebracht.

Dat dit ook bij de ondernemers als zinvol bezoek werd ervaren mag blijken uit berichtgeving in het Dagblad van het Noorden. Peter Meijer van Boei 12: "Het was een erg goede bijeenkomst. De ChristenUnie heeft ons gestimuleerd om de discussie over de toekomst van het Schildmeer weer op te pakken." (DvhN 2-4-'05)

's Avonds werd er in 'de Boerderij' in Slochteren een thema-avond over Meerstad gehouden. Hierbij werd door fractievoozitter Jan Jakob Boersma een PowerPoint presentatie gehouden om het plan inzichtelijk te maken en toe te lichten. David de Jong ging in zijn verhaal vooral in op de gezichtspunten vanuit de stad Groningen. Daarna was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Hiervan werd goed gebruik gemaakt.




 
Labels

« Terug

Archief > 2005 > april

Geen berichten gevonden