ChristenUnie pleit voor instellen van de vrijwilligersverzekering.

vrijwilliger-bannervrijdag 16 oktober 2009 17:00

In de gemeente Slochteren zijn veel vrijwilligers actief. De voetbalverenigingen in onze gemeente, de scouting, culturele commissie, marktcommissies en veel andere verenigingen zouden in de problemen komen wanneer ze het zonder vrijwilligers zouden moeten doen.

Vrijwilligers sparen de samenleving ook nog eens erg veel geld uit. Daar mag iets tegenover staan. De vrijwilligersverzekering is daarvoor een goed middel. Hierbij zijn vrijwilligers afhankelijk van het door de gemeenten af te sluiten pakket verzekerd voor:

  • ongevallen en schade/verlies persoonlijke eigendommen
  • aansprakelijkheid
  • rechtsbijstand
  • verkeersaansprakelijkheid

De gemeente krijgen van de rijksoverheid in het gemeentefonds een vergoeding om de kosten te betalen. Landelijk gaat het om een bedrag van 4 miljoen euro, Slochteren ontvangt hieruit ook haar deel. De ChristenUnie in Slochteren heeft ervoor gepleit de gelden dan ook voor het beoogde doel te bestemmen en over te gaan tot het instellen van de vrijwilligersverzekering.

Wethouder Huizing heeft aangegeven met de vrijwilligers te willen praten over de wenselijkheid van deze verzekering in onze gemeente. De ChristenUnie wil dan wel graag voor de begrotingraad uitsluitsel hebben. We komen er dan bij de begrotingsraad zeker op terug.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Convenant bevordering afsluiten lokale vrijwilligersverzekeringen.729,5 kBapplication/pdfdownload
Labels
Commissie
Fractie
Vragen

« Terug

Archief > 2009 > oktober

Geen berichten gevonden