Klap op de cultuurpijl.

cultuur-kleurt-hetl-levenvrijdag 03 juli 2009 08:30

In een extra raadsvergadering is de cultuurnota 2009-2012 vastgesteld. Daaraan gingen een voorbereidende commissievergadering, twee debatavonden onder leiding van Arno van der Heyden en een extra commissievergadering in de Walfriduskerk in Hellum vooraf.

Tijdens de debatavonden is er met het culturele veld gesproken over de doelstellingen en speerpunten. We hebben aan de hand van een VNG model gekeken naar de ‘culturele kaart’ van de gemeente Slochteren. We kwamen er achter dat niemand precies weet hoe het is gesteld met het aanbod en de vraag naar oefenruimte. Ook gingen we uitvoerig in op de kansen die Meerstad op termijn zal bieden.

De ChristenUnie is blij met de vaststelling van deze cultuurnota. Vooral omdat er een breed draagvlak voor is en we ook als politiek bouwstenen hebben aangeleverd. In gesprekken met alle vrijwilligers en professionals hebben we de belangrijke onderwerpen in beleid kunnen vertalen.

Cultuureducatie en daarbij in het bijzonder de Algemeen Muzische Vorming (AMV) zijn belangrijke wensen van de ChristenUnie. We zijn blij dat de cultuureducatie en AMV er komen, en dat er ook door het college is geluisterd naar de wens om hier meer middelen voor uit te trekken. Daar hadden we bij de zomerbrief als fractie ook om gevraagd. In de programmabegroting 2010-2013 wordt er naast de eerder al genoemde 100.000 euro nog eens structureel 50.000 euro uitgetrokken. Da's een stijging van 50%! Een mooi resultaat voor al onze inwoners. Maar vooral ook voor al die mensen die zich met veel enthousiasme als vrijwilliger inzetten op cultureel gebied.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Cultuurnota 2009-2012615,7 kBapplication/pdfdownload
Labels
Fractie
Gemeenteraad

« Terug

Archief > 2009 > juli

Geen berichten gevonden