Van ik naar samen!

van ik naar samenwoensdag 17 juni 2009 12:00

Onder dat motto ging de ChristenUnie de verkiezingen in. Mensen zijn geen eilandjes. Zij staan niet op zichzelf. Zij functioneren pas goed sámen met anderen. Samen werken aan Slochteren is dan ook steeds de insteek geweest die we als ChristenUnie hebben gekozen. Op verschillende momenten bent u als burger actief betrokken.

Een voorbeeld daarvan is de samenstelling van de gemeentevisie “Het land van Slochteren 2020” U hebt meegedacht en meegedaan. We weten welke richting we op willen en hebben een koers uitgezet naar de toekomst. We kunnen het niet alleen. Doe dus mee! Door een gezond financieel beleid hebben we nu ook de mogelijkheid om keuzes

Toekomstgericht.

Kijkend naar de toekomst zien we een sterke gemeente Slochteren, waarin het goed leven is. Daarom zijn we blij met de inzet om duurzaam te bouwen en te kijken naar de mogelijkheden om energieverbruik te verminderen. Op die manier gaan we ook verantwoord om met de schepping. Toekomstgericht is ook; zo bouwen dat mensen langer in de eigen woning kunnen blijven wonen. Ook voor jongeren moeten er mogelijkheden zijn.

Om goed mee te kunnen doen zijn voorzieningen in het dorp belangrijk. Om alles op peil te houden trekken we daar €1.000.000 voor uit. Juist in de kleine dorpen is de school met de mogelijkheden die daar worden geboden belangrijk. Belangrijke voorzieningen willen we graag in stand houden en verder uitbouwen.

De Tobbe.

Het zwembad in Slochteren vinden we een belangrijke voorziening. Nu de mogelijkheden voor verplaatsing naar de Slochterveldweg wegvalt, is investeren in het bestaande bad echt nodig. Dat hiervoor drie ton wordt gereserveerd laat ook zien dat we het bad graag willen behouden voor het dorp. Nu kunnen we ook kijken naar de toekomst. Het idee om het zwembad een plek te geven in het plan Slochteren centrum kan nu verder worden onderzocht. De ChristenUnie heeft heel veel waardering voor SIS. Deze vrijwilligers gaan er voor! En wij denken graag met ze mee.

Cultuur voor iedereen.

Cultuur toegankelijk maken voor iedereen vinden we erg belangrijk. We zijn blij met het opstellen van de nieuwe cultuurnota en nemen er alvast en voorschot op. Zo vindt de ChristenUnie de herinvoering van Algemeen Muzische Vorming erg belangrijk. Cultureel erfgoed is er in Slochteren gelukkig veel. Daar moeten we gebruik van maken. Dat biedt kansen voor toerisme en dus ook voor werkgelegenheid.

Veiligheid voorop!

Er wordt flink geïnvesteerd in wegen en daarmee ook in de veiligheid voor u als verkeersdeelnemer. De ChristenUnie is ook erg blij met het nieuw aan te leggen fietspad langs de Meenteweg.

Financieel staat de gemeente Slochteren er goed voor. Door een goed gevoerd en gedegen beleid valt er dus ook echt wat te kiezen.

De ChristenUnie is er voor u! Doe dus mee.

Met vriendelijke groeten,

Gerrit Hooikammer en Niels Joostens

http://slochteren.christenunie.nl

Labels
Bijdragen
Fractie

« Terug

Archief > 2009 > juni

Geen berichten gevonden