In vier B’s voldoende reden om ChristenUnie te stemmen!.

zaterdag 30 mei 2009 12:00

Begrenzen, beschermen, bewaren en beperken. Dat zijn de vier b’s die kort samenvatten waarvoor de ChristenUnie-SGP zich in zet en in wil blijven zetten in Europa. Stem ook op 4 juni ChristenUnie-SGP.

Begrenzen.

Er zijn grenzen aan Europa. Turkije ligt niet in Europa, dus kan het ook geen EU-lid worden. De EU moet pal staan voor de veiligheid van Israël, want dat land heeft het al moeilijk genoeg. Bovendien is het goed dat de EU samen op blijft trekken met de VS in de strijd om gerechtigheid en veiligheid. Grenzen stellen wil ook zeggen: verantwoord omgaan met geld. Als andere hun begroting ver overschrijden, moet Nederlands niet voor de gevolgen opdraaien.

Beschermen.

De regering moet een schild voor de zwakken zijn. Daar ligt ook een taak voor ‘Brussel'. Neem christenen die om hun geloof vervolgd worden. Zij staan sterk als niet één land, maar héél Europa voor hen opkomt. De EU moet hier meer werk van maken. Een strikt, maar menselijk asielbeleid hoort daar ook bij. Net als eerbied voor het leven, zeker als het zichzelf niet kan verweren. De EU kan verder een vuist maken tegen mensonwaardige praktijken als mensenhandel en kinderarbeid. Geld uit de Europese structuurfondsen moet vooral ten goede komen aan de lidmaten die het het harst nodig hebben.

Bewaren.

Klimaatcrisis of niet, we dienen altijd goed om te gaan met Gods schitterende schepping: dieren en planten, grondstoffen, het water en de lucht. Juist als het daar over gaat , kan de EU bewijzen dat het meerwaarde heeft. Want deze problemen kunnen alleen opgelost worden als méér landen beter samenwerken. Het is noodzakelijk dat we ons minder afhankelijk te maken van olie en (Russisch) gas. Fors investeren in duurzame energie is daarom eerste vereiste! Goed rentmeesterschap is ook: boeren een andere ondernemers goed belonen voor voldoende, schone en ‘faire’ producten en hun voortdurende zorg voor landschap en natuur.

Beperken.

Dat burgers een Europese superstaat niet zien zitten, is bij de verschillende referenda duidelijk gebleken. Dat besef moet nu verder doordringen in de Brusselse hoofden. Dus: minder regels, minder bureaucratie en minder pretenties. Zeker nu de EU (ook financieel) op de kleintjes moet letten, dient er een eind te komen aan het zinloze rondpompen van geld en aan het ‘vergadercircus’ in Brussel en Straatsburg. Daarnaast moet fraudebestrijding hoog op de agenda blijven. De nieuwe Europese voorzitter moet een technisch voorzitter zijn, en zeker géén president met een eigen, dure ‘hofhouding

 

Labels
Hoogezand-sappemeer
Verkiezingen

« Terug

Archief > 2009 > mei

Geen berichten gevonden