Feest in de Kamer. Bezoek de vriendendag van ChristenUnie

kamervragen vriendendag2dinsdag 05 mei 2009 16:00

Op zaterdag 6 juni 2009 is het feest in het Tweede Kamergebouw. Daar vindt namelijk de ChristenUnie Vriendendag plaats. U bent daarbij van harte welkom als 'Vriend van de fractie' (donateur van het fractiewerk), als belangstellende kiezer of als ChristenUnie-lid.

Wilt u graag kennis maken met de ChristenUnie? Kom dan naar de workshops, rondleidingen, speeddates en leuke optredens die we op 6 juni voor u organiseren. En natuurlijk zal ook het ChristenUnie Vragenuurtje met onze Kamerleden niet ontbreken! [aanmelden]

Programma vriendendag 2009

U wordt om 10.30 uur verwacht met koffie, thee en iets lekkers. Ter plekke stelt u uw eigen programma samen. U hoeft zich dus niet voor programmaonderdelen op te geven. Om 11.00 uur begint het programma met een welkomstwoord van Arie Slob en vervolgens 'Koffietijd' met daarin te gast onze drie bewindspersonen Tineke Huizinga, Eimert van Middelkoop en André Rouvoet.

De hele dag zijn er rondleidingen door het Kamergebouw en is er een kinderprogramma voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en van 4 t/m 12 jaar.

Ochtendprogramma

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

  • Welkom in de ChristenUnie: Fractievoorzitter Arie Slob geeft deze introductiecursus voor leden die meer willen weten over de partij en/of actief willen worden. Extra leuk is dat u tijdens het lunchprogramma een zogenaamd 'ChristenUnie Loopbaangesprek' kunt voeren, over uw mogelijkheden binnen de partij
  • 'Starter ontmoet starter': een ontmoeting van en voor Kiesverenigingen die voor het eerst aan de Gemeenteraadsverkiezing gaan mee doen en verenigingen die al eerder mee deden. Wat kunnen Kiesverenigingen van elkaar leren? Kamerlid Ernst Cramer en Utrechtse fractievoorzitter Mirjam Bikker leiden deze sessie
  • Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO): Kamerlid Esmé Wiegman geeft deze inhoudelijke workshop. Interessant voor lokale fracties en leden over de mogelijkheden die er lokaal voor de ChristenUnie zijn
  • Rondetafelgesprek Evangelischen: als lid van de Werkgroep Evangelischen zoekt Joël Voordewind graag verdere verdieping met personen uit de evangelische achterban. In dit gesprek bespreekt hij tal van onderwerpen met hen om te zoeken hoe we elkaar tot dienst kunnen zijn
  • Sociale cohesie en de rol van kerken: Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn heeft met vertegenwoordigers van kerken een gesprek over het thema Sociale Cohesie en nodigt hierbij ook vertegenwoordigers van gerelateerde organisaties uit. Hoe kunnen kerken met veel leden van niet-Nederlandse afkomst hen helpen integreren?
  • Het cultuurgezicht van de ChristenUnie: Kamerlid Ed Anker geeft een interactieve kunstworkshop
  • Debattraining: PerspectieF wil de debatcultuur binnen de ChristenUnie versterken en spijkert u en uw leden de debattechnieken bij
  • Ook zal het Wetenschappelijk Instituut een sessie verzorgen. Meer informatie hierover volgt

Lunchprogramma

Het presentatieduo Ed&Ernst presenteren het lunchprogramma met interviews en optredens. Onder andere met de Europese lijsttrekker Peter van Dalen. De lunch is gratis.

Middagprogramma

  • Welkom in de ChristenUnie: Fractievoorzitter Arie Slob geeft deze introductiecursus voor leden die actief willen voor de ChristenUnie. Extra leuk is dat uw leden tijdens het lunchprogramma een zogenaamd 'ChristenUnie Loopbaangesprek' kunt voeren, over hun mogelijkheden binnen de partij.
  • PerspectieF organiseert in de middag ook nog een workshop. Meer informatie volgt.
  • Extra Campagnetraining: waar kiesverenigingen samen nadenken over een campagneopzet voor de Gemeenteraadsverkiezingen.
  • 'Speeddaten' met Kamerleden: volop gelegenheid het fractieteam met uw vragen te bestoken. In korte sessies van 3 minuten kunt u alle zes Kamerleden kort spreken.

 We sluiten de Vriendendag af met een dierbare traditie: het Vragenuurtje. In de plenaire zaal met de blauwlederen zetels kunnen u en uw leden zelf naar de gevreesde interruptie microfoons lopen om uw vragen af te vuren op de fractie, onder de strenge leiding van Leen van Dijke, die deze dag nog een keer als Kamervoorzitter optreedt.

Labels
Vereniging

« Terug

Archief > 2009 > mei

Geen berichten gevonden