Het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie lanceert een interactieve opiniesite.

wivrijdag 09 januari 2009 12:30

Het WI wil met 'Opunie', zoals de site gaat heten, op een stevige en bezonnen manier politieke ontwikkelingen becommentariëren en meer discussie losmaken over christelijke politiek. WI-directeur Gert Jan Segers: "De ChristenUnie kan wel een duwtje in de rug gebruiken wat betreft haar discussiecultuur. Een stevig debat houdt een partij vitaal."

Eerder begon het WI al met het organiseren van rondetafelgesprekken over belangrijke onderwerpen binnen de partij. Ook op die manier probeert het Instituut de debatcultuur verder te stimuleren.

Op www.opunie.nl schrijft een vast team van negen medewerkers dagelijks blogs over actuele onderwerpen. Bezoekers van de site kunnen op de bijdragen reageren. De mensen die aan het blog meewerken hebben inhoudelijk alle vrijheid gekregen van het WI. Segers hoopt dan ook op scherpe en constructieve bijdragen en reacties. "Nederland en de ChristenUnie hebben behoefte aan een blog dat scherp is en toch stijl heeft."

Bekende gastcolumnisten
Er schrijven verschillende gastcolumnisten mee aan de site. Gert Schutte (oud-fractievoorzitter van het GPV) schrijft als eerste gast een bijdrage. Andere gastcolumnisten zijn Bart Jan Spruyt (historicus en publicist), Leen van Dijke (oud-fractievoorzitter Tweede Kamer RPF), Anne Westerduin (hoofdredacteur Eva), Andries Heidema (burgemeester Deventer), Frank Mulder (voorzitter Time to turn), Dick Stellingwerf (burgemeester Lemsterland), Bas Plaisier (oud-scriba PKN), Simone Kennedy (raadslid CU Amersfoort), George Harinck (hoogleraar geschiedenis aan de VU), Paul Blokhuis (wethouder Apeldoorn), Jurn de Vries (oud-hoofdredacteur ND, oud-lid Eerste Kamer CU), Gerdien van der Voet (jurist) en Roel Kuiper (Eerste Kamerlid CU).

De eindverantwoordelijkheid voor Opunie ligt bij de redactie, bestaande uit Harmjan Vedder, Peter de Kluijver en Hugo Scherff. Zij werkten het initiatief op verzoek van het WI verder uit in de afgelopen maanden.

Labels
Partij

« Terug

Archief > 2009 > januari

Geen berichten gevonden