Gemeente blij met schoonmaak; Puinhoop woning Slochteren opgeruimd

hfdwegdinsdag 05 augustus 2008 18:00

Omwonenden en liefhebbers van het beschermd dorpsgezicht in Slochteren kunnen opgelucht adem halen. De puinhopen van de afgebrande woning naast de Fraeylemaborg worden opgeruimd.
Vorige week is een begin gemaakt met opruimen van de resten van het monumentale pand in het stukje beschermd dorpsgezicht aan de Hoofdweg.

"We zijn daar erg blij mee", zegt wethouder Jan Jakob Boersma van de gemeente Slochteren. Het huis ging november vorig jaar in vlammen op en al die tijd is de rommel blijven liggen. Omwonenden hebben daarover hun beklag gedaan. Maar de verzekeraar en de eigenaar konden het lange tijd niet eens worden over de uitkering, waardoor de puinhoop als bewijsmateriaal moest blijven liggen. "Die kwestie is nu gelukkig opgelost", aldus Boersma, die het afgelopen driekwart jaar regelmatig contact heeft gehad met de eigenaar en verzekeraar. "Over een paar weken is alles weg", zegt hij. De gemeente ziet erop toe dat het opruimen volgens de regels gebeurt. De wethouder gaat ervan uit dat op de plek een nieuw huis komt. Er is nog geen verzoek voor een bouwvergunning ingediend. "We willen binnenkort met de eigenaar van gedachten wisselen over zijn plannen." De nieuwbouw zal in het beschermd dorpsgezicht moeten passen. Eerder was er ophef over de monumentale woning. Eigenaar Arie Hofstede kreeg een boete omdat hij bij een verbouwing de bouwvoorschriften overtrad. Voordat hij het huis kon aanpassen, brandde het echter af. Onderzoek heeft uitgewezen dat er brand is gesticht. De dader is niet gevonden.

Labels
Wethouder

« Terug

Archief > 2008 > augustus

Geen berichten gevonden