De vraag die niet werd gesteld, maar....

vraagtekendonderdag 26 juni 2008 21:30

Soms krijg je geen antwoord op een vraag die je toch hebt gesteld. Het omgekeerde kan ook. Je krijgt soms impliciet antwoord op een vraag die juist niet is gesteld. Waaruit blijkt dat al die psychologie toch nog voor veel meer zaken nuttig kunnen zijn.

Het had me al verbaasd als het er bij zou blijven, maar ook dit keer heb ik weer eens gelijk gekregen. De politiek zeer lange en overgevoelige tenen van gemeentebelangen zijn door een vraag van Gerrit Hooikammer aan het college direct weer gevoelig geraakt. De vraag had betrekking op de mogelijkheid om naast het raadslidmaatschap een andere publieke functie(s) te hebben. Dit naar aanleiding van een stuk dat in de commissie BMR werd besproken. Waarin die ruimte dan wel de mogelijkheid daartoe lijkt te zijn verruimd.

Ik heb me samen met mijn medestudenten op de lerarenopleiding wel eens afgevraagd waarom we werden bedolven onder de modules psychologie. Natuurlijk was het ontzettend interessant, maar wij hadden ook een andere nuttiger indeling kunnen bedenken. Laatst kwamen we als echte diehard geografen weer eens bij elkaar in Kampen. Daar namen we nog weer eens de hoogte en zeer sporadische dieptepunten van 4 jaar Hogeschool Windesheim door. Ik was de enige die nu wel het nut van die overdaad aan psychologie zag. Voor de politiek blijkt het van onschatbare waarde te zijn.

Zo ook in dit geval. Want als door een adder gebeten werd er direct van leer getrokken. Woorden als in twijfel trekken van integriteit en verdachtmaking vielen. Daar blijft het getuige een stukje van 16 juni '08 niet bij. Er wordt voor gekozen er nog eens een schepje bovenop te doen. Een niet heel erg volwassen verwijzing naar de identiteit van de ChristenUnie en verdere voorbeelden waarmee ik in ieder geval niets kan. De vraag over integriteit is door de ChristenUnie niet gesteld. En een niet gestelde vraag hoeft ook niet te worden beantwoord. Je zou er bijna wat achter zoeken. Maar dat lijkt me toch niet nodig? Dat moest ik even kwijt.

Labels
Column

« Terug

Archief > 2008 > juni

Geen berichten gevonden