Revitalisering van Slochteren zet door.

inopbouw.jpgmaandag 11 juni 2007 10:00

Nog in deze collegeperiode, dus vóór maart 2010, verrijzen de eerste tientallen woningen aan de Veenlaan in Slochteren. De uitgifte van de kavels begint in januari 2009.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Slochteren doen eind deze maand een voorstel aan de gemeenteraad voor de eerste woningbouw in het kader van de toekomstplannen voor het dorp. Aan de Veenlaan komen maximaal vijftig woningen. Het college wil na de zomer een plan van aanpak maken voor de Veenlaan, waarbij ook de omwonenden inspraak krijgen. Een deel van de omwonenden vreest voor het bederven van het open buitengebied en de lintbebouwing in en rond het dorp. Wethouder Boersma benadrukt dat het open karakter van Slochteren behou den moet blijven. "We willen de woningbouw zodanig inkleden in het landschap dat de ruimtelijkheid blijft bestaan. Maar we kunnen niet voorkomen dat iemand uitkijkt op een nieuwe huis. Na de zomer gaan we inhoudelijk met een nieuwe klankbordgroep praten en start het planologisch proces. We hopen dat er nog dit jaar duidelijkheid is over de manier waarop de woningen aan de Veenlaan worden gebouwd." Het college zegt goed zicht te hebben op de vraag naar woningen in het dorp Slochteren. "Die vraag is er zeker", zegt Boersma. "Jongeren willen in Slochteren kunnen wonen. De voorzieningen lopen terug. Het is tijd voor een revitalisering." De gemeenteraad heeft in december vorig jaar met grote meerderheid de toekomstplannen voor de komende vijftien jaar voor de kern Slochteren vastgesteld, de zogenaamde Ruimtelijke Visie Slochteren. Burgemeester en wethou ders hebben sindsdien gronden aangekocht en afspraken gemaakt met grondeigenaren om speculanten voor te zijn. Daarvoor is een bedrag van 2.840.000 euro nodig. De gemeenteraad moet op 24 juni besluiten of hij dit krediet beschikbaar wil stellen.
'Onomkeerbare besluiten'
De tweede fase van de uitwerking van de Ruimtelijke Visie behelst de plannen voor de Slochterhaven (kleinschalige woningbouw), en de Slochterveldweg. Die moeten in deze collegeperiode zodanig zijn voorbereid 'dat er onomkeerbare besluiten zijn genomen', aldus Boersma. Ook voor deze afzonderlijke deelplannen wil het college aparte klankbordgroepen instellen. "We willen per deelplan achterhalen waar vraag naar is."

Labels
Wethouder

« Terug

Archief > 2007 > juni

Geen berichten gevonden