Eerste helft: 1-0

harkstedevrijdag 14 maart 2008 20:00

Na twee jaar hebben we de eerste evaluatie van de bijdrageregeling voor de verenigingen dorpsbelangen besproken. Die evaluatie pakt positief uit voor de nieuwe manier van werken.

De nieuwe regeling is in april 2006 van start gegaan en loopt tot 2010, we zijn dus halverwege die periode. Tijd voor een evaluatie over het effect van de regeling tot nu toe. Die evaluatie pakt positief uit, er is dus ook geen reden om de regeling bij te stellen.

De nieuwe regeling geeft de verenigingen een grote vrijheid om zelf te bepalen wat er met de subsidie wordt gedaan. Geen dorp is gelijk en de verenigingen weten daarom zelf het beste waaraan ze het bedrag willen besteden. De eigen identeit is dus uitgangspunt. Scharmer gebruikte het geld om een historisch overzicht te kunnen maken. Lageland krijgt te maken met de komst van Meerstad en bereid zich voor op de verandering die daarmee zal komen in de eigen leefomgeving. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aantal inwoners. Daarbij worden de dorpen ingedeeld in de klassen boven de 2000 inwoners, van 1000-2000 inwoners, van 500-1000 inwoners en dorpen die minder dan 500 inwoners kennen.

De ChristenUnie is erg tevreden over deze regeling. Het versterkt de positie van de verenigingen en zorgt ook voor een goede relatie met de gemeente. De verenigingen zijn onmisbaar en zorgen voor een leefbare gemeente Slochteren. Wat ons betreft staat de tussenstand dan ook op 1-0 op naar de tweede helft. 

 


Uit ons verkiezingsprogramma:

 

De gemeente moet veel investeren in het verstevigen en uitbreiden van de sociale cohesie in dorpen en buurten, met een sterke nadruk op de vragen en behoeften van de bewoners. Steeds opnieuw blijkt dat als mensen de buurt ‘van henzelf’ beschouwen, zij zich veel socialer gedragen.

Labels
Column
Opinie

« Terug

Archief > 2008 > maart

Geen berichten gevonden