Fietsen langs de Meenteweg kan veiliger.

fietspaddonderdag 11 oktober 2007 21:15

De ChristenUnie heeft opnieuw gepleit voor een fietspad langs de Meenteweg. Daarmee wordt naar ons idee de veiligheid voor de zwakkere verkeersdeelnemers vergroot.

Helaas is er geen geld, het geld dat er in 2004 voor is verkregen is toen niet ingezet en door de stijging van de kosten is er nu onvoldoende dekking. Ook de provincie werkt niet mee en geeft aan dat uit metingen blijkt dat er te weinig fietsers gebruik maken van de Meenteweg.

Ook het DvhN heeft aandacht voor onze inbreng. "De kans is klein dat er binnen afzienbare tijd een fietspad wordt aangelegd langs de Meenteweg tussen Schildwolde en Ten Boer. De Veenlaan en Woudbloemlaan krijgen in de komende jaren wel een fietspad, omdat deze wegen volgens de provincie en Bureau Meerstad in de toekomst meer verkeer te verwerken krijgen. Onder meer de fracties van ChristenUnie en GroenLinks/D66 in de gemeenteraad hebben vorige week wethouder Gea Huizing om opheldering gevraagd. "Ook het verkeer langs de Meenteweg neemt de komende jaren toe. In onze ogen is het daarom een verkeerde keuze daar geen fietspad aan te leggen", zegt Gerard Renkema namens de fractie van GroenLinks/D66. Wethouder Huizing kon niet anders dan uitleggen dat een fietspad langs de Meenteweg geen prioriteit heeft bij de provincie Groningen. Bovendien beschikt de gemeente Ten Boer niet over het geld om het fietspad aan haar kant van de gemeentegrens aan te leggen."

Bij de behandeling van de begroting hebben we wel een aantal richtingen en alternatieven meegegeven. En we zullen ons zeker sterk blijven maken voor een fietspad.


We blijven er als fractie bij dat een fietspad langs de Meenteweg bijdraagt aan een verbeterde verkeersveiligheid. Ook al vindt de Provincie dat dit fietspad nu geen prioriteit heeft. We steunen het College wanneer ze hiervoor opnieuw PMJP gelden aan gaat vragen. Omdat de Provincie heeft aangegeven dat het fietspad gering recreatief en utilitair te vinden willen we graag komen met een alternatief. We stellen voor om het eerste gedeelte van het fietspad vanaf de Uiterburenweg tot aan de brug Afwateringskanaal aan te leggen. Dan is naar ons idee voldaan aan het toeristische karakter. Namelijk via de Schildmaarweg langs het Schildmeer en via de Westerpauwenweg naar het Slochterdiep de AE’s en de natuurgebieden/ EHS. Op die manier wordt in ieder geval een van de gevaarlijkste punten, te weten de kruising Schildmaarweg-Meenteweg veiliger en overzichtelijker. Duidelijk moet wel blijven dat de ChristenUnie fractie uiteindelijk een fietspad langs het hele traject wil. (Inbreng tijdens de begrotingsraad)

Labels
Commissie

« Terug

Archief > 2007 > oktober

Geen berichten gevonden