Maximale inzet voor de minima.

chronisch zieken en gehandicaptendinsdag 16 oktober 2007 17:00

In de commissievergadering Leren, werken en zorgen bespraken we het A4-tje met een initiatief van de PvdA fractie. Daarbij ging het om het toekennen van een kleine vergoeding voor chronisch zieken en gehandicapten zodat ze enigszins worden gecompenseerd.

De ChristenUnie fractie stond vanzelfsprekend positief tegenover dit voorstel en ondersteunt deze oproep dan ook van harte. We hebben wel een aantal opmerkingen gemaakt omdat we vinden dat het hele minimabeleid in zijn totaliteit goed moet worden bekeken. Ideeën daarvoor hebben we ook al naar voren gebracht tijden de behandeling van de programmabegroting in de commissie. We hebben toen onder andere gepleit voor een bijdrage in de aanschaf van duurzame gebruiksgoederen.
Bij de behandeling van dit A4-tje hebben we gevraagd om een informatieavond te houden waarin alle betrokken partijen met elkaar in gesprek kunnen. Vaak weten ze niet eens dat ze bijvoorbeeld belasting terug kunnen vragen. Een bijeenkomst moet er voor zorgen dat er meer duidelijkheid komt over de regelingen die er nu al zijn. De praktijk wijst ook uit dat er van veel regelingen en mogelijkheden geen gebruik wordt gemaakt omdat de kennis hierover niet aanwezig is. Goed dat de meerderheid van de fracties positief staat tegenover het voorstel. De wethouder heeft toegezegd alle goede voorstellen mee te nemen. Daar zullen we tegen die tijd weer kritisch naar kijken. Want ten slotte gaat het om de chronisch zieken en gehandicapten. En die kunnen elk extraatje goed gebruiken. Goed initiatief van de Partij van de Arbeid. Zoiets verdient navolging.

Labels
Commissie

« Terug

Archief > 2007 > oktober

Geen berichten gevonden