Toegankelijkheid dat is pas beleid!

busvervoervrijdag 15 juni 2007 12:10

De ChristenUnie vindt toegankelijkheid van het openbaar busvervoer voor minder validen belangrijk. We hebben dan ook ingestemd met het aanpassen van bushaltes. We leggen ook graag uit waarom we uiteindelijk hebben gemeend te moeten instemmen.

In de zomerbrief die we in de commissievergadering hebben besproken gaat het onder andere ook over het aanpassen van bushaltes voor minder validen. Die aanpassingen zijn nodig omdat er steeds vaker met aangepaste lagevloerbussen wordt gereden. Wel wilden we graag weten wat er voor de benodigde 10.000 euro per halte wordt gedaan. (totaalbedrag is dan €181.000) Natuurlijk willen we graag een goed toegankelijk openbaar vervoer voor iedereen. Maar het is toch een redelijk hoog bedrag. We hebben dan ook gevraagd naar de inzet van deze middelen. De uitleg van wethouder Boersma was helder. Het gaat om een nationaal programma waarin gemeenten en provincies zorgen voor het verbeteren van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Met de aanpassing is ook wel enige haast geboden omdat we anders een Provinciale subsidie mislopen. Vrijblijvendheid kan er niet zijn omdat de lijnen doorlopen over de gemeentegrens. Slochteren heeft altijd het belang gezien van goede bereikbaarheid voor minder validen. De taxi is vanwege de hogere kosten voor veel gebruiker geen alternatief. Het valyssysteem is in de loop van de tijd erg uitgekleed en is ook niet door iedereen te gebruiken. Voor de ChristenUnie is goede bereikbaarheid en betaalbaarheid een belangrijk speerpunt. Dat geldt niet alleen voor gemeentelijke gebouwen, maar ook voor vervoer. Als we dat allemaal bij elkaar optellen kunnen we niet anders dan akkoord gaan met het voorstel.

Speerpunten uit ons verkiezingsprogramma.

Alle plannen van de gemeente (van welzijn en onderwijs tot openbaar vervoer en volkshuisvesting) besteden aandacht aan gehandicapten, ouderen, minderheden en minima

De gebouwen van de gemeenten zijn voorbeelden van goede toegankelijkheid voor gehandicapten. Daar waar mogelijk stimuleert de gemeente de toegankelijkheid binnen onze gemeente.

Samen zorgen in het verkiezingsprogramma.

Labels

« Terug

Archief > 2007 > juni

Geen berichten gevonden