De golfbaan in fullswing.

golfbaanvrijdag 25 mei 2007 20:45

De gemeenteraad vergaderde over de garantstelling aan de golfbaan. Het standpunt van de ChristenUnie hierover kunt u hier lezen.

Moet je als gemeente nu meegaan in een verzoek tot garantstelling voor een golfbaan? Een vraag die niet heel erg vaak aan de orde komt in een raadsvergadering. Als gemeente moet je er natuurlijk voor zorgen dat al je uitgaven ten dienste staan van de burger. Voorzieningen die er zijn voor de burger en die ook als zodanig voor hen toegankelijk zijn.

Als fractie hebben we gezegd dat we in willen stemmen met dit verzoek tot garantstelling. We leggen graag kort uit waarom we dit hebben gedaan.

De omgeving van het Schildmeer en Steendam is volop in ontwikkeling. De visie Steendam waaraan nu hard wordt gewerkt is door de inwoners goed ontvangen. Één van de krachten die we zien voor dit gebied is de toeristische ontwikkeling. Een golfbaan kan een goede aanvullling vormen op de bestaande -en te vormen- toeristische voorzieningen.

De risico's die we als gemeente lopen zijn voldoende afgedekt. Dit laatste omdat de waarde van de grond nu op de balans €0,00 is. Het wordt door deze ontwikkeling tot waarde gebracht, deze waarde dekt onze risico's voldoende af. Mocht er sprake zijn van een fallissement dan wordt de grond verkocht. Uit de opbrengst daarvan kan de restschuld ruim worden voldaan. Daarnaast krijgen we van de golfclub als gebruiker van de grond een jaarlijkse pachtsom van €20,000-.

De aanleg van en daarna de exploitatie van de golfbaan levert naar verwachting ongeveer 7 banen op. Als fractie hebben we hierbij gevraagd te proberen jongeren zonder startkwalificatie in te zetten. Op die manier kunnen ze een waardevolle bijdrage leveren aan de samenlevig en hebben ze zelf ook kans om werkervaring op te doen.

Kortom een initiatief dat kansrijk is. Een aanvulling op ons toeristische product en voor alle burgers blijvend toegankelijk.

 

Labels
Gemeenteraad

« Terug

Archief > 2007 > mei

Geen berichten gevonden