Wethouder Slochteren pareert kritiek

buitengebieddonderdag 08 februari 2007 23:00

(DvhN) Wethouder Jan Jakob Boersma (ChristenUnie) heeft gisteravond tijdens een commissievergadering felle kritiek van Herman de Muinck uit Slochteren gepareerd. Boersma, die alle tijd nam voor de 'inspreker' , liet weinig van zijn kritiek heel.

De Muinck heeft de laatste tijd veel kritiek op de gemeente, omdat die de komende jaren woningbouw wil plegen in het zogenoemde buitengebied. Hij heeft om die reden onlangs ook zijn lidmaatschap van Gemeentebelangen opgezegd, omdat die partij akkoord ging met de plannen van de gemeente.
De Muinck, die tegen de bouw van een gemeentewerf in Slochteren is, betichtte de gemeente van 'onbehoorlijk bestuur', een gebrek aan communicatie met de burgers en het onzorgvuldig samenstellen van een klankbordgroep. Hij noemde de gemeente een'slecht voorbeeld' voor de burgers. ''Ik hoor steeds vaker van mensen dat ze geen antwoorden van de gemeente krijgen. Schenk eens klare wijn, wees transparant, wees open.'' De Muinck vindt dat de gemeente alleen moet bouwen voor de eigen inwoners en niet voor mensen van buitenaf. Als voorbeeld noemde hij Harkstede dat volgens hem nu voor 75 procent bestaat uit mensen die van buiten de gemeente komen.

Volgens Boersma deugt er weinig van de kritiek van De Muinck. Zo zou voor het kappen van een aantal eiken vorig jaar april al een vergunning zijn afgegeven waartegen geen bezwaren zijn gekomen, is de klankbordgroep zo breed samengesteld dat ook de belangen van het buitengebied worden behartigd en is de planologische procedure voor de bouw van de gemeentewerf correct uitgevoerd. ''We beseffen dat er een spanning is tussen enerzijds conserveren van wat we hebben en anderzijds van het ontwikkelen van plannen. Daar gaan wij heel voorzichtig mee om. Wij voelen ons ook verantwoordelijk voor de kwetsbaarheid van het gebied'', zei Boersma. ''Maar het is onverantwoord om de oude gemeentewerf te handhaven. Als we dat zouden doen, komt onze dienstverlening aan de burgers juist onder druk te staan.''

Binnenkort mag De Muinck weer zijn gal spuwen, want maandag 19 februari worden de mensen die een bezwaarschrift hebben ingediend tegen de bouw van de gemeentewerf, door een commissie gehoord. De Muinck is een van de dertien inwoners die zo'n bezwaarschrift hebben geschreven.

Labels
Wethouder

« Terug

Archief > 2007 > februari

Geen berichten gevonden