Slochteren schreeuwt om bedrijfsgrond

kalverkampenzaterdag 08 juli 2006 21:00

Bedrijfsruimte in Slochteren is schaars. B en W willen daarom met spoed de bedrijvenparken Rengers in Kolham en Kalverkampen in Siddeburen verder ontwikkelen.

De gemeente Slochteren kan met moeite voldoen aan de grote vraag naar ruimte op bedrijfsterreinen. Het eerste deel van Kalverkampen is helemaal vol en de eerste drie fasen van Rengers, dat Slochteren samen met de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer ontwikkelt, zijn nagenoeg uitverkocht.
Het Slochter gemeentebestuur ziet daarom uit naar het bouwrijp maken van de vierde fase van Rengers, dat naar het oosten toe nog uitbreidingsmogelijkheden heeft. Als alles meezit kunnen de kavels volgend jaar worden uitgegeven.
Met Kalverkampen ligt dat moeilijker. Uitbreiding naar het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum is mogelijk, maar planologisch nog niet rond. Daardoor kunnen de nieuwe kavels pas in 2010 worden uitgegeven. "Hierin willen we versnelling aanbrengen, om te voorkomen dat we nee moeten verkopen aan ondernemingen", zegt wethouder Jan Jakob Boersma. Het is volgens hem nu al passen en meten om bedrijven de gewenste plek te bieden. "Het kost wat creativiteit om de aanvragen rond te krijgen.

Labels
Wethouder

« Terug

Archief > 2006 > juli

Geen berichten gevonden