Woche 24.

dokusdinsdag 06 juni 2006 18:30

Jetzt geht's los.... Voetbalminnend Nederland zit aan de buis gekluisterd. Benieuwd waar we eindigen. Wat zal week 24 ons gaan brengen? De week per dag.

Zondag 11 juni

Deze dag mag zich met recht zondag noemen. Wat een weertje! In de morgendienst vieren we het avondmaal. De preek is korter dan gewoonlijk maar is heel duidelijk. Tegen de gewoonte bezoek ik 's middags niet de eigen dienst maar die van 14:00. U zult wel gegrijpen waarom. Ik mis net de aftrap van de wedstrijd. Erg spectaculair is het allemaal niet. Ben benieuwd hoever we met dit spel komen.
's Avonds ga ik naar de sign-in van het Thernobylproject in Siddeburen. Na afloop maar even via het Schildmeer gefietst. Jammer dat het er na een dagje warm weer direct al zo veel rommel ligt. Aan de hoeveelheid prullenbakken zal het wel niet liggen die staan er voldoende. Na zo'n warme dag is het 's avond na zonsondergang heerlijk in de tuin.

Maandag 12 juni

Ik word 's morgens wakker van de warmte. Een wolkenloze hemel beloofd een zonovergoten dag. Ik ben blij dat ik geen kantoorbaan heb en tegen drie uur klaar ben. De lessen zitten in een afrondende fase, de laatste puntjes moeten nog op de spreekwoordelijke i worden gezet. Rustig doorwerken en rustig aan. Ik zet nog even een bericht van de jongerenafdeling op de website en bekijk de mail van het afgelopen weekend. Er zit een uitnodiging bij voor een bijeenkomst over de bevolkingsontwikkeling en dan speciaal gelet op de structurele bevolkingsdaling. Een weerbarstig vraagstuk met ook de nodige politieke kanten. Helaas heb ik voor die middag al een afspraak staan.

Dinsdag 13 juni

Hebt u het vannacht ook gezien? Zelden zag ik het Noorderlicht zo duidelijk als afgelopen nacht. Het leek wel of het helemaal niet donker werd. Ik ben helaas vergeten er foto's van te maken. Mocht het fenomeen vannacht weer zo duidelijk te zien zijn dan zal ik dat zeker wel doen. Vandaag heb ik een les economie en aardrijkskunde gemaakt die leerlingen rond het Schildmeer konden uitvoeren. Gezien de warmte een prima keuze.
Heb me vandaag verbaasd over de reactie van Piet Offens op Jan Hesseling. (weblog bij gemeentebelangen) Het is prietpraat van de eerste orde, hol gepraat in de ruimte  en daarnaast ook nog eens beledigend. Als er al sprake mag zijn van een cursus opvoeding dan mag na dit soort reacties een tweede cursist worden ingeschreven. Ik mag toch hopen dat deze fractie binnenkort uit een ander vaatje gaat tappen. Over tappen gesproken. Ik tap er ook maar eentje en ga eens lekker genieten.

Woensdag 14 juni

Het zonnige weer van de afgelopen dagen heeft even plaats gemaakt voor een heerlijke koelte. Ook in school is het wat dragelijker geworden. Ik bereid er de lessen van morgen alvast voor. Vandaag is het de grote dag voor onze examenkandidaten spannende momenten. Ben ik nu door of niet. Helaas is niet iedereen in eerste termijn geslaagd. maar er is ook niemand definitief gezakt. Goede hoop dus in de tweede termijn. Ik hoop dat het morgen weer iets zonniger is. Het zou de Franse pincknick die ik voor morgen met een klas gepland heb als afsluiting van het landenproject namelijk wel ten goede komen. We zullen zien en u kunt het morgen lezen.

Donderdag 15 juni

Ideaal picknickweer vandaag. Niet te warm en ook niet te koud en zelfs een aantal dappere leerlingen die een duik in het water wel aandurfden. Helaas waren we niet alleen en konden we bijna een woedende zwaan aan het geheel toevoegen. Na afloop praat ik nog even na met een aantal collega's. We hebben het over een artikel in Trouw (De Verdieping pagina 9) waarin staat aangegeven waarom André Rouvoet en de ChristenUnie steeds meer een alternatief vormen voor het CDA.  Uit de analyse van het WI blijkt de groei bij de afgelopen verkiezingen vooral te zitten in de gemeenten met tussen de 100.000 en 300.000 inwoners. Een leerling die het gesprek heeft opgevangen vraagt me zonder blikken of blozen of ik ook van het C&A ben. Waaruit wij weer kunnen opmaken dat lessen maatschappijleer toch nog steeds in een behoefte voorzien. Vandaag kon ik op de e-mail het bericht lezen dat onze burgemeester Versteegen een nieuwe termijn in mag gaan. Van harte geluk gewenst.
De post brengt 'mijn' lijfblad Geografie dat ik eerst eens op mijn gemak door ga nemen. Het onderwerp van dit themanummer is toerisme, heerlijk om alvast in de vakantiestemming te komen.

Vrijdag 16 juni

Vandaag een bijzondere dag. Ik besta namelijk een kwart eeuw. Alweer 25 jaar, ik ga me bijna oud voelen. Het wordt een gezellige dag op school. Jochem Meiyer doet het erg goed. Vandaag natuurlijk wel even de wedstrijd gevolgt. Ik stop maar weer want de telefoon gaat.

Zaterdag 17 juni

Vandaag was weer een groot feest. Mijn neefje kwam langs en dat staat altijd garant voor een hoop plezier. Ik ken weinig kinderen van 5 met zo'n geweldig sociaal gevoel. Een heerlijk kereltje, en onvermoeibaar. De batterij van de nieuwe MP3-speler is nu wel leeg. Maar bijkomend voordeel is dat ik nu wel alle functies ken, die heeft hij al even uitgedokterd. De dag vliegt voorbij.

Tot morgen!

Niels Joostens njoostens@planet.nl

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht