Bij de dag.

dokusmaandag 05 juni 2006 22:45

Mijn Rainlander op de desktop geeft aan dat het al weer week 23 is. Het schiet aardig op. Echt zomeren wil het nog niet, ik vind het buiten knap koud. Maar eens kijken wat week 23 gaat brengen. Deze week maar eens een verslag per dag. Elke dag een berichtje dus.

Zondag 4 juni

Vandaag was het Pinksteren, het feest van de Geest die kwam. Die Geest werkt ook vandaag in ons leven. Vandaag komt dat tot uitting in de geloofsbelijdenis van 14 jongeren. Het wordt een extra feestelijke dienst. Best indrukwekkend zo'n grote groep mensen die er voor uit komt bij Christus te willen horen. In de dienst doen we voorbede voor de overlevenden van het ongeval in Zuidbroek, en bidden we voor de nabestaanden van de overledenen. Het geeft een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben je blij. Blij met de dienst, blij voor de jongeren die belijdenis deden, de sfeer, de muziek. Ik ga even op bezoek bij mijn neef, om hem te feliciteren. 's Avond doe ik dat in t Schienvat bij de anderen.

Maandag 5 juni

Raar zo'n dag vrij tussendoor. Het wordt een beetje een dag voor van alles en nog wat. Ik werk de website nog eens bij, voeg de functionaliteiten van een dossier voor Meerstad en de WMO toe en luister vervolgens de vergadering van afgelopen donderdag nog weer eens af op de website van de gemeente. Het wordt er niet inspirender door. Ik pak dus maar even een nummer van Denkwijzer, het blad van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Het leest lekker weg en ik wordt weer veel wijzer. Met muziek van Stef Bos, Boudewijn de Groot en Herman van Veen op de achtergrond werk ik altijd prima. Stukken beter dan de registratie van de raadsvergadering.

Dinsdag 6 juni

Vanmorgen wat eerder begonnen dan normaal vanwege afwezigheid van een collega. Scheelde de leerlingen twee tussenuren. Vervolgens alle tijd om werk te kopiëren en even bij te praten met collega's. Het ongeluk van afgelopen zaterdag was het gespreksonderwerp bij leerlingen. We hebben het er kort over. Vandaag veel op de computer gewerkt aan de afronding van de PowerPointpresentaties van de leerlingen. Tussendoor schrijf ik nog even een stukje voor de schoolkrant over de examenstunt van klas 4. Vanavond maar eens wat achterstallig nakijkwerk doornemen. En de NRC van zaterdag ligt ook nog steeds te wachten. Er zit een aardig artikel bij over het onderwijs en de onderwijsvernieuwingen sinds de Mammoetwet, dat ik zeker even door ga nemen. Hopelijk niet het gebruikelijke vroeger was alles beter. Zo kom ik de avond wel weer door.

Woensdag 7 juni

Vandaag is het mijn vrije dag. Best lekker om dat zo halverwege de werkweek te hebben. Heb vanmorgen eerst Geert Maks 'Hoe God verdween uit Jorwerd' weer eens herlezen. Een fantastich boek dat voor mij de aanleiding was om ook de andere boeken van hem te lezen. Op de achterflap lees ik dat elke politicus dit gelezen moet hebben. Heb ik in ieder geval aan die voorwaarde voldaan. Via de post ontvang ik studiemateriaal over de cursus gemeentefinaciën, die laat ik liggen voor vanavond. Schrijf eerst een notitie over een onderwijsproject en ga vervolgens maar eens eventjes een balletje trappen. Nu mijn broertje er niet is nemen ze blijkbaar zelfs met mijn voetbalkunsten genoegen.

Donderdag 8 juni

Vandaag een lange dag op school. Ik zit vandaag en beetje op de praatstoel en we hebben het dan ook over verschillende onderwerpen die hoe gek het ook mag klinken altijd wel weer aardrijkskundige raakvlakken hebben. Mijn Ierland verhalen doen het goed en de tijd vliegt voorbij. Stiekum zou ik die tijd in Ierland wel weer eens over willen doen. Fantastisch land, fantastische mensen en vooral voor geografen razend interessant om te ontdekken. Hoog tijd om weer eens terug te gaan! Cead mille failte is een van de weinige woorden die ik van de weinige lessen Gailic heb kunnen onthouden. 's Middags vergaderen we met een overvolle agenda. Uiteindelijk lukt het allemaal nog binnen de afgesproken tijd. Na de vergadering mag ik me nieuw lid van de MR noemen, zodat er ook vanuit Fivel Siddeburen in ieder geval een vertegenwoordiger is. 's Avond ga ik naar de ouderavond over sectorkeuze. Vanavond draai ik de notulen van vanmiddag ook direct maar even in elkaar. Best een lastige klus met al die collega's die in druk praten weinig onderdoen voor hun pupillen. Van wie zouden zij dat dan weer hebben..... Nog even snel een onderwijskundig voorstel richting de werkgroep en de werkdag zit er rond 23:00 weer op. Zouden ze dat nu bedoelen met 'Leraar elke dag anders?' Ik zou niet eens wat anders willen.

Vrijdag 9 juni

Zo de werkweek zit er weer op. Qua lessen stelt het niet zo veel voor. Van de geplande 4 houdt ik er vandaag 3 over en mag ik er een doorschuiven aan de plaatsvervangend rector. De opdrachten die ik had aangeleverd slaan gelukkig goed aan. We hebben het nog even over deze manier van werken. Activerende didactiek en de bijbehorende werkvormen komen steeds meer aan de orde in vakbladen. Het kost je behoorlijk wat tijd om ze goed in elkaar te zetten maar het rendement is geweldig. 's Middags komen we als werkgroep sportklassen bij elkaar in Delfzijl. Het overleg verloopt goed en we hebben dan ook niet zo erg veel tijd nodig in anderhalf uur zijn we klaar. Terug op de fiets genietend van het schitterende weer. Om 19:00 staat de barbeque van de examenklas al weer klaar. Zo rol je het weekend weer goed binnen. Morgen op tijd uit de veren want ik ga helpen met een verhuizing. Vandaag maar niet te laat maken dus.

Zaterdag 10 juni

Ik weet weer waar al mijn spieren zitten. Elke onverwachte beweging doet pijn. IK ben blij dat familieleden over het algemeen honkvast zijn en dus ook niet al te vaak verhuizen. Vandaag verhuis ik dezelfde familieleden na vijf maanden weer. Hun tijdelijke verblijf in een recreatiepark zit er op. Een mooie nieuwe woning in een uitbreidingsplan in het Noorden van onze provincie is hun nieuwe stekkie. Na een dag hard werken mag het resultaat er zijn. Alles is heel over en kan in gebruik worden genomen. Eerst maar eens rustig aandoen? Dacht het niet de volgende verhuizing zit er al weer aan te komen! Politiek ligt er niet zo erg veel. Maar dat is stilte voor de strom. De voorjaarsnota komt er aan. Voorjaar is met deze heerlijke temperatuur een understatement. Morgen hoop ik daar van te genieten. Nu eerst de krant even koppensnellen en de nieuwe DenkWijzer van het wetenschapelijk instituut maar eens doorbladeren. Het onderwerp voeding en voedselveiligheid  spreekt me op het eerste oog niet zo aan. Misschien veranderd dat als ik me er even toe zet.

Tot volgende week!

Reageren? Graag! njoostens@planet.nl

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht