Praten, praten, praten…….

chatsymboolvrijdag 31 oktober 2014 16:00

Het lijkt weer mode te worden in bestuurlijk Nederland. Hebben we een probleem dan benoemen we net als vroeger een commissie met daarin wijze mannen en tegenwoordig natuurlijk ook vrouwen. Ze maken na een bepaalde tijd een keurig rapportje op. Een geslaagd persfeestje om dit vaak in glossyvorm uitgebrachte stukje arbeid te presenteren mag natuurlijk niet ontbreken.

Bestuurders verschuilen zich met liefde achter de vaak ook nog zelf benoemde commissie. En heb vooral niet de euvele moed om in te gaan tegen de woorden van deze wijze dames en heren. Inmiddels zijn de voorbeelden legio en hebben we ook lokaal te maken met het fenomeen. Het in mijn ogen slechte broddelwerk van de commissie Jansen die de bestuurlijke kaart van Groningen opnieuw mocht gaan verdelen leverde tot mijn grote verbazing alom lof. Maar wat leverde het uiteindelijk op? Gaat het straks allemaal beter? Was de burger er in de oude situatie zo slecht aan toe? Ik durf de stelling te verdedigen dat het niet mee zal vallen het tegendeel te bewijzen. Dat bestuurders vooral bezig waren met zichzelf wil ik best geloven. Dat zullen ze naar mijn stellige overtuiging ook blijven doen als ze kunnen beschikken over een nog ruimer koninkrijkje.

Aan het rijtje commissies werd de afgelopen maand nog een nieuwe toegevoegd. Omdat Oost Groningen het economisch slecht doet moet er door een groep deskundigen maar eens gekeken worden naar oorzaken. Zou er na alles studies in dit gebied ook nog iets nieuws te ontdekken zijn? Over de grens in Emsland is het werkloosheidscijfer niet een procentje maar vele procenten lager. Dat is geografisch slecht verklaarbaar. Ik laat het graag aan de commissie om alle bekende andere factoren nog eens tegen het licht te houden. Netjes inbinden en op fotopapier, keurige diagrammetjes en mooie foto’s. Het werk is weer gedaan.

Ook een soort commissie, maar omdat we dat  bij voorbaat de indruk wekt dat er iets onder het kleed wordt geschoven, noemen we dit maar de dialoogtafel. Ruim een jaar na de alarmerende signalen van het Staatstoezicht op de Mijnen blijft het wel erg rustig aan tafel. Twee goedbetaalde prominenten met een old boys network in Den Haag zorgen er voor dat alles netjes en vooral erg rustig verloopt. De pan wordt tijdig van het vuur gehaald en zo nu en dan wordt er even flink gedaan. Ondertussen heeft de minister die de dialoogtafel in heeft gesteld met Twentse tongval al voldoende duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is om zich ook maar iets aan te trekken van wie dan ook. Waarom ook niet als het zo uitkomt benoemen we gewoon een nieuwe commissie.

Misschien moeten we eens een commissie benoemen die de werkzaamheden van al die commissies eens tegen het licht gaat houden. 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Praten, praten, praten…….'

Harrry
Geplaatst op: 29-06-2016 08:54 Quote
This is my first visit to this website and I am very happy to read posts from here. The writer has a great knowledge which he shared here with us and it increases my knowledge also.
Get playground tiles from http://expressmatting.co...ng/playground-flooring/
Nieuw bericht