Time flies.

zaterdag 13 mei 2006 22:00

Wat een weekje. Schitterende weer en een prima invulling. De weken lijken de laatste tijd voorbij te vliegen. Zeker als de opbouw van de week wat anders is dan je gewend bent. De afgelopen week...

hebben we op het Fivelcollege een erg geslaagde projectweek over het thema arm en rijk gehad. Alle lessen sloten daar op aan, en door het binnenhalen van de Wereldwinkel, Artsen zonder Grenzen en een djembé sessie kwam de derde wereld nog wat dichterbij. Vrijdag was er een sponsortocht op de fiets of op skeelers. Alles komt ten goede aan het Going Globalproject.

Deze week geen politiek geladen vergaderingen maar wel een verdiepingsbijeenkomst over het ICT gebeuren in de gemeente Slochteren. De landelijke overheid wil namelijk dat de dienstverlening richting de burger ook via de elektronische snelweg 24 uur en 7 dagen per week kan worden verleend. De rijksoverheid heeft een hele set aan eisen. Uiteindelijk moet dat leiden tot een andere overheid. Dat vraagt natuurlijk het nodige aan financiële en personele inzet. Slochteren zal geen voortrekkersrol vervullen, maar wacht de ontwikkelingen in den lande af en haakt daarbij aan. Gelukkig blijft ook de oude vertrouwde manier van aanvragen mogelijk. Die dienstverlening blijft bestaan naast het nieuwe systeem.

Zaterdagmorgen waren we te gast bij ‘de Tobbe’ in Slochteren. Het jubilerende zwembad nam op feestelijke wijze een tillift en kleedruimte voor mindervalide zwemmers in gebruik. In speeches werd teruggekeken op de afgelopen veertig jaar met alle ups en downs. Maar ook vooruit gekeken naar de toekomst. Het zwembadbestuur heeft een duidelijke visie over de toekomst van het bad. Mogelijkheden van uitbreiding en verplaatsing. De burgemeester prees het bestuur om haar ambitieniveau maar sprak ook over het managen van verwachtingen. Gelukkig is het bestuur zich daar ook van bewust en blijven ze investeren in het huidige bad. Fantastisch is dat zoveel vrijwilligers zich ook willen inzetten voor instandhouding van deze mooie voorziening.

Niels Joostens


De Tobbe in ons verkiezingsprogramma:

Het voorzieningenniveau qua sport wordt binnen de hoofddorpen gelijk getrokken. Dit impliceert in ieder geval een vernieuwing/renovatie van de Duurswoldhal in Slochteren. In dit verband kan worden onderzocht welke kansen het biedt om binnen Slochteren tot concentratie van sportvoorzieningen in en rondom de Duurswold over te gaan. Dit onder meeneming van het zwembad ‘de Tobbe’. (Speerpunten Samen leven, pagina 10)

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Time flies.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.