Ach….

stefbosjvmvrijdag 20 september 2013 19:45

Twitter is een leuk medium, het heeft me meer dan eens gebracht bij lezenswaardige artikelen, mooie songs, aan te schaffen boeken. Dankzij twitter weet ik altijd precies hoe het staat met de treinenloop rondom Dublin en de rest van Ierland en ook een regenbui komt dan niet onverwacht. Verder volg in landen, gebieden en onderwerpen die mijn interesse hebben en mensen waarvan ik denk dat ze iets interessants te melden hebben.

Ook leuk aan twitter is de reactie die je krijgt. Nu ik bijvoorbeeld de PvdA nog minder dan eerder het geval was kan volgen blijven de reacties niet uit. Soms een beetje op een bijtende toon, wat mij de indruk geeft dat er toch wel een zenuwtje is geraakt.

Zo ook deze week, waar twee opeenvolgende reacties begonnen met ach….

Die reacties zijn een beetje blijven hangen en na het luisteren van de CD “Jy vir my!” van Stef Bos, waarin hij als inleiding vertelt hoe hij tot liedteksten komt. (Roer associaties en verhalen in een pot.), vroeg ik me af of we niet teveel last hebben van dat ach.

Dinsdag werden we geïnformeerd over de decentralisaties en tussen de regels van de inleiders en de reacties van collega’s door bespeurde ik een houding van, dat komt vanzelf op ons af en daar doen we toch niets aan. En voor mijzelf geldt eigenlijk hetzelfde. Zwabberend rijksbeleid en iedere keer verhangen van de bordjes maakt dat beleid en bestuur meer en meer verworden tot dagkoersen. De waan van de dag lijkt te regeren. Dat is zorgelijk en een trendbreuk met het verleden waarin Nederland bekend stond als stabiel politiek land.

Donderdag tijdens de raadsvergadering werd de BURAP besproken en het is dat ik nog met mijn oren zat te klapperen maar het mag toch verbazingwekkend worden genoemd dat er onderdelen van de portefeuille van de burgemeester blijven liggen omdat hij druk is met de herindeling. Hoezo? En waarom heeft dat ineens prioriteit? Wat gebeurt er allemaal achter de schermen. Maar ook hierin lijkt het ach te gelden. Het meest duidelijk verwoord door het CDA dat het gemeentehuis alvast aanprijst als ideale gebouw voor een brede school. 

Voor mij blijft gelden wat ik tijdens de behandeling van de zomerbrief heb gezegd. Gemeenten moeten ten minste de begroting meerjarig op orde hebben en beleidsmatig vooraf overeenstemming hebben over belangrijke onderwerpen. Kortom stappen in een proces, terwijl ik nu de indruk heb dat sommige mensen wel verdacht snel richting de finish willen. Ook daarin is twitter een ideale informatiebron.

Het is geen tijd om ach te zeggen. 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Ach….'

Harry
Geplaatst op: 29-06-2016 10:48 Quote
This is my first visit to this website and I have read many posts from here. The writer is such a genius person who has a great knowledge which he shared here with us. I am enjoying while reading posts from here and I will must visit here again soon.
Get hang tags from http://hangtagsco.com/ha...ags/mini-hang-tags.html
Ovary Nutrition Capsule
Geplaatst op: 24-11-2016 02:29 Quote
Ovary Nutrition Capsule of the Green World is effective in maintaining health and reproduction and the difficult problem of pregnant women naturally. http://ovarynutrition.com/
https://goo.gl/phAnzA
JELLY GAMAT QNC
Geplaatst op: 30-11-2016 07:02 Quote
JELLY GAMAT QNC
Geplaatst op: 30-11-2016 07:02 Quote
http://gamatqnctasik.com/ Semoga bermanfaat
Nieuw bericht