De prioriteiten van de ChristenUnie.

zaterdag 18 februari 2006 20:35

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen worden de diverse partijen regelmatig bevraagd vanuit de pers. Denk aan het Bokkeblad, DvhN, RTVNoord, RegioFM etcetera. Twee vragen worden daarbij altijd gesteld. Deze zijn: wat vindt de ChristenUnie van het huidige collegebeleid en wat wil de ChristenUnie anders. Hier de antwoorden:

 
Op de eerste vraag luidt onze reactie dat we het collegebeleid op onderdelen o.k. vinden. Zo is veel afgemaakt op zaken als woningbouw, infrastructuur en sportvoorzieningen. Dat is goed. Met al die aandacht voor dit soort zaken is het college in 2004 wel financieel door het ijs gezakt. Het welzijnsbeleid is daarbij geslachtofferd en dat doet bij velen pijn. Dat is niet goed. Daarnaast is het college het laatste jaar ook een beetje uitgeregeerd. Er gaat geen schwung meer van uit.
 
De reactie op de tweede vraag is dat de ChristenUnie graag ziet dat bijgeschakeld wordt op de volgende onderwerpen:
 
1)     ‘Van ik naar samen’ is de titel van ons verkiezingsprogramma. Mensen zijn geen eilandjes. Ze staan niet op zichzelf. Je functioneert pas goed sámen met anderen en voor elkaar. Daarom moet er veel meer aandacht komen voor zaken als: activering verenigingswerk, huishoudelijke verzorging, vrijwilligerswerk, sportstimulering, mantelzorg, algemene muzikale vorming (AMV), bibliotheekwerk, terugdringen aantal bijstandsgerechtigden, ouderen-, en jongerenbeleid.
2)     De ChristenUnie is blijvend alert op ontwikkelingen die de zondagsrust aantasten, voorkomen van goktoestanden en tegenhouden commerciële ranzigheid als erotische feesten, seksinrichtingen enzovoort.
3)     Er veel moois gemaakt in Harkstede en Siddeburen, dit moet worden afgemaakt. Tegelijkertijd moet meer aandacht komen voor  Slochteren en Schildwolde. Dus extra woningbouw met daarbij aandacht voor het gebied rondom sporthal, haventerrein en planologische aansluiting tussen Schildwolde en Slochteren.
4)     Daarbij moet maximale inzet gepleegd worden om daar waar mogelijk revenuen uit Meerstad in te zetten voor heel de gemeente. Prioriteiten daarbij zijn: woningen voor ouderen, starterwoningen, revitalisering van de kleine kernen en openbaar vervoer.
5)     Slochteren moet in vergelijking met andere gemeenten beter scoren op zaken als burgertevredenheid, snelle procedures, efficiency en solide financiën. Meer voor minder dus.
 
De ChristenUnie zal de komende periode inzetten op deze prioriteiten. Lees voor een volledig overzicht van wat we willen bereiken ons gemeenteprogram [programma]. Een thematisch overzicht vindt u in het menu aan de linkerkant onder het item verkiezingen. Dus het maakt uit wat u stemt straks bij de gemeenteraadsverkiezingen. ChristenUnie, lijst 5, CU op 7 maart 2006.
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'De prioriteiten van de ChristenUnie.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.