Regeren is ook vooruit willen zien.

zaterdag 11 februari 2006 21:50

Hard werken daar kom je er niet mee. Regeren is ook vooruitzien! Het managen van een gemeente is geen kleinigheid, maar door goed te managen is veel te bereiken en dat is bij dit huidige College naar de mening van de ChristenUnie onvoldoende uit de verf gekomen.

Als je als toeschouwer in de bus van RTV Noord zit en de reacties hoort dan is dat heel vermakelijk. Eerst werden de wethouders om een reactie gevraagd op wat er de afgelopen 4 jaar gebeurd was. Dit was een debat voor de fractievoorzitters vandaar.
Bij de antwoorden van de fractievoorzitters van de collegepartijen, dus door de wethouder de heer Bos, de heer Stok en mevrouw Sengers was hun eerste antwoord dat de één hard gewerkt had en de volgende héél hard.
Dat is nou precies waar het de afgelopen 4 jaar mis gegaan is, wel hard werken, maar wat heeft men uiteindelijk gepresteerd? Wat is het resultaat? Men heeft met hard werken wel een BEB veroorzaakt, of is dat al weer door de meeste kiezers vergeten? Niet door de minder draagkrachtigen,waar weer de hardste klappen gevallen zijn. De financieel draagkrachtige inwoner heeft er veel minder of zelfs helemaal niets van gemerkt.
Alles wat met welzijn te maken heeft, ja ook met het welzijn van de ambtenaren, want die moeten nu  meer presteren door minder personen, of meer presteren door minder regelgeving.
Kan het werk wat er gebeuren moet door de ambtenaren gerealiseerd worden, of loopt de tijd  op zodat  de stukken niet  op tijd behandeld kunnen worden.  Wordt dit voldoende door het College gemanaged ?
Hard werken daar kom je er niet mee. Regeren is ook vooruitzien! Het managen van een gemeente is geen kleinigheid, maar door goed te managen is veel te  bereiken en dat is bij dit  huidige College naar de mening van de ChristenUnie onvoldoende uit de verf gekomen.
Dan denkt het College waar heeft dit raadslid het nu over, want wij werken toch hard, iets wat wij  als ChristenUnie ook beamen, maar meerdere zaken zijn niet goed gegaan, zoals het verplaatsen van de jeugdhonk in Harkstede. U wist toch al vanaf de bouw van de Borgstee dat met de architect overeen was gekomen. De manier waarop dit is gespeeld is voor velen niet te begrijpen. Vraag het aan de jeugd, want zij zijn in maart 2005 lekker gemaakt met het idee dat het in de zomer van 2005 gerealiseerd zou worden. Maar door niet vooruit te zien staat er nog niets. Men is nog met de regel en wetgeving bezig.
Op de avond in de Zwaaikom over de Dorpshuisweg werd er richting de burger goed gecommuniceerd, maar waar blijven de starterwoningen? Er werd een prijs  genoemd van 187.000 euro, als deze aangekleed is zit je boven de 2 ton aan euro's. Dit is in mijn beleving geen starterwoning.
De wethouders zijn er trots op  dat er  zoveel gerealiseerd wordt in  de gemeente Slochteren. Er wordt heel veel geïnvesteerd in steen, maar is dit de komende jaren wat de exploitatie betreft rond te zetten, zonder een 2e BEB. Je mag toch verwachten dat er straks door minder inwoners gebruik gemaakt kan worden van allerlei te duur geworden voorzieningen?
Zo  heeft men de afgelopen week  een collectieve ziektekosten verzekering afgesloten  voor  diegenen die onder het bestaansminimum leven.  Een goed initiatief, maar is dit niet een beetje aan de late kant. Want hier is in de raad door meerdere fracties meerdere keren op aangedrongen en ja hoor  5 voor twaalf regelt men dit. Het is te hopen dat het iedereen nog lukt om dat voor 1 maart rond te krijgen.
De ChristenUniefractie houdt er niet van om belangrijke zaken voor de inwoners om 5 voor twaalf te regelen. Wij willen wel vooruitzien en het oor te  luister leggen bij de burger. Dat komt uw welzijn en levenskwaliteit ten goede. We maken onze slogan ‘VAN IK NAAR SAMEN’ graag waar.
Samen met u als inwoner van Slochteren. En laat uw stem niet verloren gaan door niet te stemmen.

groetjes Gerrit Hooikammer
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Regeren is ook vooruit willen zien.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.