Burgemeester gezocht m/v.

ambtsketenmaandag 25 april 2011 14:00

Slochteren zal, zoals bekend, op zoek moeten naar een nieuwe burgervader of burgermoeder. Nu is de eerste term in mijn woordenboek wel terug te vinden, maar heeft de tweede geen treffer(s). Blijkbaar hebben de makers van het woordenboek niet zo veel op met dit soort fratsen. Het is mijn beleving typisch Duits om zoiets te doen.

De Herr Bürgermeister wordt daar Frau Bürgermeisterin, en ik heb niet het idee dat ze het een daar beter vinden dan het andere. Zelf maakt het me ook helemaal niet uit of we voor het eerst in de Slochter geschiedenis te maken krijgen met een vrouwelijke burgemeester.

Wie de extra raadsvergadering van afgelopen donderdag heeft gevolgd, komt al snel tot de conclusie dat het blijkbaar nog steeds een issue is. Commissaris van de Koningin Max vd Berg kwam er zelfs specifiek op terug. Konden we daar in de profielschets niet iets over opnemen? De argumentatie die er bij werd gegeven was veelzeggend; vrouwen met kwaliteit reageren alleen maar als ze ook echt het idee hebben dat hun sollicitatie serieus wordt genomen.

Volgens mij zit daar een traditionele denkfout. Want waarom zou dit alleen voor vrouwen gelden. En waarom zouden zelfbewuste en ambitieuze vrouwen zich laten weerhouden door het feit dat ze vrouw zijn? Het zegt denk ik meer over het eigen denken dan over het aanwijzen van een maatschappelijk probleem.

Terecht dat Slochteren gaat voor de beste kandidaat (m/v) Een persoon die Slochteren door uitdagende en ook moeilijke jaren gaat loodsen en die als verbinder en bruggenbouwer aan de slag kan. En volgens mij zijn dat eigenschappen die juist bij vrouwen in prima handen zijn.

Kortom welke ambitieuze ChristenUnie vrouw meldt zich?

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht