In de achteruitkijkspiegel.

achteruitkijkspiegelzaterdag 02 april 2011 15:00

De politieke week begon voor mij dinsdag. Een van de eerste onderwerpen waarover ik als nieuw bestuurslid van de Bestuurdersvereniging van de ChristenUnie mocht meepraten was het evaluatierapport over de Tweede Kamerverkiezingen. Dat deden we samen met het landelijk bestuur en politiek leider André Rouvoet. Ik kijk terug op een prima gesprek en dat geeft vertrouwen voor verdere samenwerking en het zoeken van de weg omhoog.

Binnenkort komen we weer bij elkaar, en eerlijk gezegd ben ik erg benieuwd wat we als bestuurders verder voor elkaar kunnen beteken. Samenwerken werkt vaak verhelderend en levert weer nieuwe inzichten op. Daarvan hoop ik ook zelf te profiteren zodat we nog beter kunnen werken aan de toekomst van Slochteren.

Afgelopen donderdag waren de onderwerpen in de raadsvergadering in elk geval afwisselend genoeg. Twee bestemmingsplanwisselingen en het aanpassen van de APV op het gebied van geluidsoverlast.

Over de onderwerpen werd ondanks bespreking in de commissie opnieuw uitgebreid gesproken. Veel nieuwe inzichten leverde dat niet op. Zelf was ik al wezen kijken bij de betwiste mestsilo. Dat zag er netjes uit en afgezien daarvan kon ik zien dat alles aan de normen van afstand voldeed. Niets aan de hand dus en ook geen reden om het bestemmingsplan aan te nemen.

Voor het andere bestemmingsplan Harkstede-Scharmer kwam een amendement van Gemeentebelangen zij wilden een aanpassing van het plan met opmerkingen over uit te sluiten tracés voor de robuuste verbindingszones. De ChristenUnie staat sympathiek tegenover de tekst, maar kon niet meegaan in het steunen van het amendement. Volgens ons zijn de afspraken helder genoeg en is het opnemen van deze zinsnede niet nodig. Ook heeft het op geen enkele manier een extra kracht. Het is een symbolische steun aan de betrokken landbouwers en die steun hebben ze onverminderd van zowel de lokale als Statenfractie van de ChristenUnie. We trekken dan ook gezamenlijk op in deze zaak en stemmen steeds ons handelen met elkaar af.

En dan was er opnieuw de PvdA die te elfder ure nog met een amendement op de proppen kwam. Ik heb mijn ergernis hierover duidelijk verwoord. Als de PvdA in een coalitie zit mag ze van mij op zaken die niet in het coalitieakkoord zijn geregeld doen wat haar goed voor komt. Maar stem dat dan op zijn minst af. Was ik vorige maand al niet blij met hun late actie, nu hadden ze toch echt beter moeten weten. Het laatste woord is er nog niet over gezegd!

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht