Rustig.

verhuisdozenvrijdag 29 oktober 2010 08:30

Het is een tijdje rustig geweest op de weblog. Dat had een reden. Dat het kopen van een huis werk met zich meebrengt had ik wel verwacht. Maar het was eerlijk gezegd wel meer dan ik had verwacht. Wat verzamel je ook een hoop overbodige spullen. Ik neem me dan ook voor om eerder iets weg te gooien. In de tussentijd gaat het gewone werk op school, in de kerk en natuurlijk het gemeentehuis gewoon door. Inmiddels komt het einde in zicht en is ook de werkkamer weer helemaal ingericht.

Tussen het uitpakken van de dozen door is het me zelfs nog gelukt de regeringsverklaring te volgen. Erg vrolijk word ik er niet van, veel goed gezinsbeleid wordt om zeep geholpen. Je vraagt je dan af of er rekening wordt gehouden met de extra kosten van het niet doorzetten van beleid. Dit kabinet lijkt om met de Britten te spreken “penny wise pound foolish”. Veel ingeboekte bezuinigingen zijn ook nog eens boterzacht. Mag ik dat weinig sociaal noemen? Ja, vooral omdat het zo gemakkelijk is aan te tonen. Dat valt zo merk ik niet overal goed. We zullen over een half jaar wel weer zien!

Komende weken bespreken we de begroting opnieuw. We zullen zien welke maatregelen de gemeenten nog verder onder druk zullen zetten. Want zoals het Bokkeblad al kopte er wordt al gewaarschuwd voor optimisme. En laat dat nou van een wethouder zijn die ik niet als pessimistisch ken.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht