Wilde tijden.

vrijdag 30 juli 2010 22:30

De kogel lijkt door de kerk. We gaan over rechts en krijgen een minderheidskabinet met VVD, CDA dat gedoogsteun krijgt van de PVV. Uniek in de parlementaire geschiedenis, en voor dat laatste zijn ook wel de nodige redenen te geven.

Want je kan hoe dan ook niet spreken van een daadkrachtig kabinet. De PVV heeft de beide partners in een wurggreep en zal het, naar mijn stellige overtuiging op een goed moment vermorzelen. Tegelijkertijd vraag je jezelf af waarom de gemiddelde PVV kiezer zich niet bekocht voelt als deze optie doorgang zou vinden. Uit enquêtes blijkt dat 90% alles geweldig vindt wat Geert doet. Het lijken wel percentages die je tegenkomt in door hem verfoeide linkse, -lees communistische- en islamitische systemen.

Het Nederlands Dagblad heeft op haar forum inmiddels een aantal echte PVV fans. Bij elk onderwerp weten ze wel een link te leggen naar de PVV. Dat moet vaak met het nodige kunst en vliegwerk. Laten we het erop houden dat de moderator van het ND zich niet erg druk maakt over de vraag of iets al dan niet ontopic is. Ik mag me zo nu en dan graag mengen in de discussie. Maar over het algemeen krijg ik geen antwoord, of heb ik alle begrip, maar wordt er op een voor mij onverklaarbare manier altijd wel weer een draai gemaakt die ik niet kan volgen. Het is blijkbaar lastig om er wel inhoudelijk op in te gaan.

Ik heb al meer dan eens de stelling verdedigd dat een christen niet op de PVV kan stemmen. Die stelling verdedigen is ook weer niet zo heel moeilijk. Iedereen die de bijbel als het woord van God serieus neemt kan niet heen om de opdracht van Psalm 72, waarin wijsheden voor een rechtvaardige koning worden gegeven. En horen ook niet diezelfde christenen wekelijks de uitleg van de wet die luidt. 28 En een der schriftgeleerden, tot Hem komende, hoorde, dat zij met elkander redetwistten, en overtuigd, dat Hij hun goed geantwoord had, vroeg hij Hem: Welk gebod is het eerste van alle? 29 Jezus antwoordde: 30 Het eerste is: Hoor, Israël, de Here, onze God, de Here is een, en gij zult de Here, uw God, liefhebben uit geheel uw hart en uit geheel uw ziel en uit geheel uw verstand en uit geheel uw kracht. 31 Het tweede is dit: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf. Een ander gebod groter dan deze, bestaat niet. 32 En de schriftgeleerde zeide tot Hem: Inderdaad, Meester, naar waarheid hebt Gij gezegd, dat Hij een is en dat er geen ander is dan Hij. 33 En Hem lief te hebben uit geheel het hart en uit geheel het verstand en uit geheel de kracht, en de naaste lief te hebben als zichzelf, is meer dan alle brandoffers en slachtoffers. 34 En Jezus, ziende, dat hij verstandig geantwoord had, zeide tot hem: Gij zijt niet verre van het Koninkrijk Gods. En niemand durfde Hem meer iets vragen. (Markus 18)

Dat tweede gebod, dat volgens Jezus zelf het grootste is, lijkt aan belang af te nemen. Voor mij staat het zelfs boven de grondwet. Ik hoop dat alle Bijbelgetrouwe CDA-ers bij een akkoord hieruit ook gevolg zullen trekken. Want dit valt linksom of rechtsom niet goed te praten.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht