Komen en gaan.

vertrekstaat-1zaterdag 13 maart 2010 14:00

Dat er een tijd is van komen en gaan is deze week weer heel erg duidelijk geworden. In Slochteren gelukkig voor betrokkenen geen gedwongen vertrek. Drie van de vier stonden niet op de kieslijst en één wel, maar op een onverkiesbare plaats. Dat betekende dan ook dat we afgelopen dinsdag afscheid hebben genomen van Annet van Dijken, Sieneke van Dijk, Cees van Iperen en Willem Reilink. Daarmee verdwijnt er veel ervaring uit de raad. Vooral met Annet en Sieneke heb ik veel te maken gehad in de commissie LWZ, en natuurlijk als overburen in de raadszaal. We hebben non-verbaal erg veel gecommuniceerd en waren het erg vaak eens met elkaar. Jammer dat ze vertrekken want het waren in de commissie prima medestanders met goede ideeën en aanvullingen. De ChristenUnie verkast nu ook naar de andere kant van de tafel omdat we de op één na grootste fractie zijn. Het is nog wel een beetje wennen op de nieuwe plaats maar dat zal denk ik niet lang meer duren. Sowieso is de raadstafel er wat mij betreft niet mooier op geworden. Het begint steeds meer op een Unoxworst te lijken. Hij is nu naar de publieke tribune toe bijna helemaal afgesloten. Nu was de tafel al op de groei van raadszetels gekochte. Er zal dus wel goed over na zijn gedacht in de periode 2002-2006.

En ook de uittocht uit Den Haag lijkt niet te stuiten. Met de verkiezingen op komst geven steeds meer kabinets- en Tweede Kamerleden aan niet terug te keren. Het begon met Camiel Eurlings en later deze week met Wouter Bos. Beiden geven aan meer tijd te willen voor hun privéleven en dat valt alleen maar te respecteren.

Komende maandag beginnen de coalitiebesprekingen in Slochteren. Ik vind het erg laat, maar de procedure is in elk geval zorgvuldig. Gezien de uitslag zijn er veel combinaties mogelijk. Ik durf er wel een slagroomtaart op te zetten dat de huidige coalitie door kan gaan.

Labels
Weblog

« Terug