Stop de ranzigheid.

zaterdag 04 februari 2006 23:45

Begin vorig jaar was er in onze gemeente nogal wat ophef over een seksparty. Deze werd gehouden in de discotheek Two Brothers in Harkstede. Feitelijk ging het hier om het via een achterdeur exploiteren van een zogenaamde seksinrichting. De fractie van de ChristenUnie maakte hiertegen ernstig bezwaar. En stelde dan ook direct de nodige vragen aan het college.

Begin vorig jaar was er in onze gemeente nogal wat ophef over een seksparty. Deze werd gehouden in de discotheek Two Brothers in Harkstede. Feitelijk ging het hier om het via een achterdeur exploiteren van een zogenaamde seksinrichting. Dit inclusief  darkrooms en wat niet al. [artikel ND]
De fractie van de ChristenUnie maakte hiertegen ernstig bezwaar. En stelde dan ook direct de nodige vragen aan het college. Omdat de oorspronkelijke opzet van deze seksparty strijdig was met het gemeentelijk beleid, heeft het college nadere regels gesteld en afspraken gemaakt. Hierdoor wordt het organiseren van dit soort seksparty’s in onze gemeente veel moeilijker.
De kwestie van de seksparty’s is trouwens nog erg actueel. Zo is er weer het nodige rumoer over. In de landelijke dagbladen [persartikel], maar ook in het DvhN is daar kortgeleden weer het nodige over geschreven. Als paddestoelen schieten deze seksparty’s uit de grond. Gemeenten zitten er vaak mee verlegen. Bij gebrek aan regelgeving ter plaatse is er blijkbaar weinig aan te doen. Het is dus zaak om ook als gemeente Slochteren alert te blijven.
Maximaal moet worden voorkomen dat we dergelijke ranzigheid binnen onze gemeente krijgen. Het gaat uiteindelijk om commerciële uitbuiting van platte seks. Seksualiteit wordt gewoon verkoopwaar. Als een gemeente dit toelaat heeft zo’n gemeente binnen korte tijd te maken met kwalijke zaken  als  prostitutie en escortservices.
Dit soort zaken moeten we niet binnen onze gemeentegrenzen hebben. Het is tegen Gods gebod en het haalt bovendien vaak de waardigheid van het mens zijn naar beneden. Bovendien veroorzaakt het de nodige overlast en je hebt verder snel te maken met illegaliteit en criminaliteit.
Kortom de ChristenUnie zal net als vorig jaar scherp blijven op dit onderwerp. Dus het maakt uit wat u stemt straks bij de gemeenteraadsverkiezingen. ChristenUnie, lijst 5, CU op 7 maart 2006.
 
 
Jan Jakob Boersma
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Stop de ranzigheid.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.