Verkiezingskoorts

Thermometer oververhitmaandag 11 januari 2010 08:30

Week 2 2010

Donderdag 14 januari 2010.

De tweede dag voor het filmproject is vooral erg technisch. Inladen van al het gefilmde materiaal en daarna hard aan het werk met het los knippen van alle onderdelen en het maken van een schifting van te gebruiken en weg te gooien materiaal. Da's nog best een lastige keuze. Na een paar uurtjes knutselen hebben we een heel aardig stukje film. Ik ben er erg tevreden mee. Leuk om te doen, al heb ik er wel vierkante ogen van gekregen en bonkt alle informatie nog flink door in mijn hoofd.

De commissievergadering BMR heeft niet zo heel erg veel bespreekpunten. Er wordt wat over en weer gesproken over de tarieven voor de OZB. Aanleiding is een verhaal dat blijk geeft van weinig inzicht in de materie bij één raadsfractie. Gelukkig dat er dan wethouders zijn die weten hoe het hoort en graag uitleggen hoe het zit. De kop is er ook voor wat betreft het nieuwe vergaderjaar weer af.

Woensdag 13 januari 2010.

Ik mag graag buurten in Hoogezand-Sappemeer. Niet alleen bevindt zich daar een prima ChristenUnie fractie met wie we goed samen kunnen werken, ook is er een collega VMBO school. Samen met een collega heb ik het geluk twee dagen mee te mogen "liften" op een videoproject dat door de bibliotheek is binnengesleept. We leren allereerst goed te kijken naar manipulatie in de media. er zitten heel goede fragmenten bij. Soms is het zelfs shockerend hoe gemakkelijk de werkelijkheid geweld aan wordt gedaan. We leren daar scherp naar te kijken en krijgen ook tips voor interviews mee. Ook in vragen kun je heel erg sturend zijn, en dat hebben we dan ook succesvol toegepast. Ook leuk te zien wat de "macht" van een camera is. Ook al is het een huis-tuin-en-keuken model in niet al te grote uitvoering.

's Avonds wordt er op het gemeentehuis doorgepraat over het evaluatierapport van de rekenkamercommissie. Op zich wel aardig, maar de uitkomst was niet erg verrassend. We laten het huidige model achter ons, en kiezen voor een onafhankelijke rekenkamer. Hoe en wat volgt later. Voordeel is in elk geval dat we af zijn van gedoe om de poppetjes.

Dinsdag 12 januari 2010.

Komende donderdag wordt de eerste commissievergadering van 2010 gehouden. Er staat niet erg veel op de agenda en dat wat er op staat zal denk ik ook niet erg veel bespreking vragen. Daarom gaat een groot deel van onze brede fractievergadering over de campagne voor de komende periode. Er komt erg veel naar ons toe in een hele korte tijd. Leuk, druk en ook belangrijk. Er komen de laatste dagen steeds meer momenten bij. Steeds vaker ook van belangengroepen. Ook zij maken van dit moment gebruik om hun ideeën kenbaar te maken. Een goed moment. Hoe andere partijen hun verkiezingen willen vormgeven is mij nog onduidelijk. Er komt nog een gezamenlijke campagneactiviteit, die tot doel heeft iedereen te wijzen op de aanstaande verkiezingen. Van een aantal partijen heb ik wel een idee waar ze in de verkiezingsperiode op zullen sturen. Over strategie kun je natuurlijk van mening verschillen, maar niet alles lijkt me even effectief. Je ziet wel eens persoonlijke campagnes. In Slochteren hebben we nu een ‘campagne’ gericht op de persoon. Dat is naast ongepast ook erg kwalijk.

Maandag 11 januari 2010.

Met nog minder dan twee maanden te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen stijgt ook langzaam maar zeker de verkiezingskoorts. Hoewel ik de indruk heb dat meer mensen vol verwachting uitkijken naar een "it giet oan" of "it sel heave". Eén ding is zeker, op drie maart 2010 gaan de verkiezingen door. En naar goed gebruik zet ik wat betreft die zekerheid daarbij DV.

Vanmiddag een interview door een verslaggeefster van de Weekkrant. Een huis aan huis bezorgd weekblad in de hele provincie Groningen. Een leuk interview dat voorbij is gevlogen en waarin ik erg veel heb kunnen vertellen over de politiek in het algemeen en de ChristenUnie in Slochteren in het bijzonder. Ook bij haar stromen de persberichten van politieke partijen ineens binnen. Websites worden in allerlijl weer up to date gebracht, met een erg wisselend resultaat overigens. Wie en rondje maakt langs de Slochter lokale partijen ziet ook hier het aantal berichten in de loop van het laatste kwartaal toenemen. Soms bevreemde me de boodschappen wel wat. De lokale VVD beveelt me zelfs aan een andere browser te nemen omdat die van mij verouderd zou zijn. Er volgt zelfs een hele lijst suggesties. Firefox, Safari, Opera of Chrome. Good old IE heeft blijkbaar afgedaan. Toch is dat nog steeds een van de meest gebruikte browsers.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht