Druppel

regendruppels_610maandag 04 januari 2010 08:30

Week 1 van 2010.

Donderdag 7 januari 2010.

De eerste echte bijeenkomst met de ander raadsleden zit er vanavond ook al weer op. In een TVB worden we bij gepraat over in gang gezette ontwikkelingen. Dit keer op drie onderwerpen. Deze keer wat mij betreft ook wat scenario's die me heel vreemd lijken en qua uitvoer redelijk onmogelijk. Is natuurlijk ook een manier om je meest gewenste variant er door te kunnen krijgen. Na afloop nog wat campagnezaken en dan is het ook al weer opschieten om nog een deel van Pauw en Witteman te zien. Daar vooral schaatskoorts en sneeuw.

 Woensdag 6 januari 2010.

Veel post dus veel materiaal om door te nemen. De laatste weken neemt ook het mailverkeer een hoge vlucht. Ik ben blij dat ik tegenwoordig met tabs mail kan merken op categorie. Dat bevorderd het zoeken en terugvinden behoorlijk. Wat dat betreft zijn we in Nederland ook wel erg aan het doorslaan. Lees je even je mail een paar uur niet volgt er al een SMS-je of ik mijn mail wel even wil beantwoorden. Nee dus! Over het legen van mijn (digitale) postbus ga ik zelf en helemaal niemand anders. Bovendien zo dringend is de mail nou meestal ook weer niet.

Dinsdag 5 januari 2010.

Ze rijden alweer een tijdje rond in onze provincie en dus ook in de gemeente Slochteren: de nieuwe bussen van Qbuzz. Zo gaat dat wanneer het openbaar vervoer wordt geprivatiseerd en er eens in de zoveel tijd een nieuwe aanbesteding plaats vindt. Erg vrolijk werd ik niet van mijn bezoekje aan 92920v.nl waar ik een reisschema zocht voor vanmorgen. De soms spekgladde fietspaden lokten me niet erg aan. Toch neem ik in het vervolg gewoon maar weer de fiets. Dan kan ik later van huis, ben ik eerder op de plek van bestemming en is ook de terugreis een stuk makkelijker en sneller. Niet al het nieuwe is dus een verbetering.

Vervelend is het in elk geval voor die mensen die het openbaar vervoer moeten gebruiken naar het Delfzicht ziekenhuis. Normaal kon dat rechtstreeks, nu mag je een half uur wachten op het toch al niet erg aanlokkelijke busstation in Appingedam. Ik ga er maar eens werk van maken, hopen dat het nog iets uithaalt.

Maandag 4 januari 2010.

Het nieuwe jaar is nu echt begonnen. De scholen zijn weer helemaal gestart, en alles herneemt gelukkig zijn normale gang. Het is hier en daar nog wel even uitkijken, want het is soms nog behoorlijk glad. Maar ook dat zal wel weer voorbij gaan. Vandaag mail uit Malawi en da's altijd leuk. Dit keer is het bericht helaas minder mooi. Het noorden van Malawi is namelijk twee weken geleden getroffen door een aardbeving en behoorlijk wat naschokken. Vreemd dat ik daar in de media niet over heb gehoord en ook op Internet nog niets was tegengekomen. De schade is groot. Dat verbaasd me niet, want we hebben het over één van de armste landen ter wereld. De huizen zijn vaak opgebouwd uit modder en riet en zijn dan ook niet al te stevig, maar het is natuurlijk wel een ramp voor iedereen die daar zijn beschutting in vindt. Daar word ik stil van.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht