Van de ratten besnuffeld?

ratracendinsdag 01 december 2009 17:00

Donderdag 3 december 2009.

Twee commissievergaderingen vanavond en voor beide geldt dat ze een behoorlijk aantal agendapunten hebben. Bij de BMR ging ik er eigenlijk vanuit dat er heel wat hamerstukken zouden zijn. Dat blijkt tegen te vallen. Veel onderwerpen komen soms op basis van pietluttigheid weer terug op de raadsagenda. Of je daarbij zou moeten spreken van onzin laat ik maar in het midden. Wel vind ik dat je als raadsfractie ook na moet denken over je strategie. Want wie zich goed had voorbereid kon op veel gestelde vragen ook zelf wel het antwoord geven.

De commissievergadering LWZ besprak de oprichting van het Bedrijf voor Werk en Re-integratie (BWR) De ChristenUnie had hierbij wel een aantal vragen. Allereerst vinden we het raar dat we bij eenzelfde raadsvoorstel de raad van Hoogezand om andere raadsuitspraken wordt gevraagd. Wij mogen alleen kennisnemen van het raamcontract. Onze bijdrage vindt u op de website. [link] Daarna het onderwerp WIJ, voor ons een belangrijk onderwerp. Wij nemen de activering van de jeugd erg serieus. Daarom hebben we over het onderwerp eerder vragen gesteld. Vooral de communicatie in de richting van jongeren die een beroep doen op de WIJ moet goed en helder zijn. De hoofdlijn van onder bijdrage is natuurlijk ook te lezen. [link] Dat geldt ook voor de bijdrage meerjarenbegroting OPOS [link]

Woensdag 2 december 2009.

Symboolpolitiek is één van mijn grootste ergernissen. We hebben iets gehoord of gelezen en moeten daar dan direct vragen over stellen waarbij je soms tussen de regels door en meestal heel opzichtig hoort dat het antwoord eigenlijk niet eens zo heel erg belangrijk is. Nog los van de vraag of de eventuele oplossing wel de moeite waard wordt gevonden. Nu hebben we er in Slochteren gelukkig niet zo heel erg veel last van. Maar ook hier komt het voor. Je merkt het wanneer je praat met mensen die ook andere partijen hebben gesproken. Het onderdeel meningvorming is snel gemaakt. Nog voor er ook is gevraagd naar de andere kant van het verhaal. Ik moet dan ook uitleggen waarom ik niet direct een waarde oordeel heb. Als ik aangeef dat dit met zorgvuldigheid te maken heeft zijn we het meestal snel eens.

Dinsdag 1 december 2009.

Vandaag heb ik bij de les over de Alpenlanden ook nog even stilgestaan bij het “minarettenverbod” dat in de grondwet van Zwitserland zal worden opgenomen. Daar kwam een leuk gesprek uit. Voor veel leerlingen maakte het wel of niet hebben van een minaret op een moskee niet zoveel uit. Een verbod ging ze in elk geval veel te ver. Op de keper beschouwd hebben ze daarin natuurlijk ook gelijk. Veel nieuwe kerken hebben tegenwoordig geen toren meer. Maakt dat de gelovigen dan mindere christenen? Ik denk het niet.

Natuurlijk was de PVV er als de kippen bij om in de overtreffende trap van haar eigen schreeuwen, een soortgelijke situatie voor Nederland te vragen. De Staatkundig Gereformeerde Partij voegt wel erg snel de daad bij het woord en komt met een motie. Die motie haalt het niet en dus krijgen de andere christelijke partijen -die daar terecht tegen waren- inclusief de ChristenUnie er op de website nog even van langs.

Van de SGP valt me dit erg tegen. Normaal komen ze weloverwogen tot een standpunt en zijn ze uiterst consequent. Als ze in dit geval consequent was geweest had ze ook direct aan moeten geven terughoudendheid te betrachten bij de bouw van katholieke kerken en kerken die voortkomen uit de doperse en Arminiaanse richting en synagogen.

Dat een minaret ook direct wordt gelijkgesteld met de naar eigen zeggen “wijze terughoudendheid” in de richting van de islam is natuurlijk erg kortzichtig.

Van der Staaij is of de weg een beetje kwijt of wil graag in de voetsporen treden van Kersten. Dit keer niet om de nuntius, maar om een minaret. Zijn nacht komt er in elk geval niet. Nu staat men samen met Verdonk en de PVV. Dat lijkt me nou niet echt rijtje waaronder je wilt scharen.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Van de ratten besnuffeld?'

Akash Singh
Geplaatst op: 07-03-2016 13:06 Quote
Akash Singh
Geplaatst op: 07-03-2016 13:08 Quote
Suraj Baba
Geplaatst op: 23-03-2016 10:54 Quote
Suraj Baba
Geplaatst op: 23-03-2016 10:56 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:21 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:22 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:23 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:23 Quote
get
Geplaatst op: 23-04-2016 18:32 Quote
Getpackersmovers.com is a trusted online portal connecting you best moving companies of India at your door step in your city. We are associated with some of best packers and movers companies of major cities of India. We provide you best deals of industry – with free, no obligation moving quotes.
Packers And Movers Delhi NCR@
http://getpackersmovers....ckers-and-movers-delhi/
Packers And Movers Gurgaon NCR@
http://getpackersmovers....ers-and-movers-gurgaon/
Best Packers And Movers Aurangabad@
http://www.getpackersmov...-and-movers-aurangabad/
Best Packers And Movers Bangalore@
http://getpackersmovers....s-and-movers-bangalore/
Best Packers And Movers Chandigarh@
http://getpackersmovers....-and-movers-chandigarh/
Best Packers And Movers Jalandhar@
http://getpackersmovers....s-and-movers-jalandhar/
Best Packers And Movers Ludhiana@
http://getpackersmovers....rs-and-movers-ludhiana/
Best Packers And Movers Chennai@
http://getpackersmovers....ers-and-movers-chennai/
Hary
Geplaatst op: 29-06-2016 05:48 Quote
<a href="google.com">Good</a>
Hary
Geplaatst op: 29-06-2016 06:04 Quote
This is my first visit to this website and I have read many posts from here. The writer is such a genius person who has a great knowledge which he shared here with us. I am enjoying while reading posts from here and I will must visit here again soon.
Get rubber gym flooring from http://ukgymmats.co.uk/gym-flooring.html
Hary
Geplaatst op: 12-07-2016 10:39 Quote
Your blog is full interesting and informative. Its very useful and helpful for me because i weak in maths. Thanks for sharing.
Get Barcode Labels from http://labelprintingsupp...ing/barcode-labels.html
best receipt book
Geplaatst op: 09-08-2016 09:07 Quote
I read this article because it is not including worthless information .The author clearly describes the information. Thank you for sharing this type’s article. This will be very beneficiary for the readers. http://carbonlessformsco.com/receipt-book.html
Hary
Geplaatst op: 12-08-2016 15:20 Quote
This is a really good read for me, Must admit that you are one of the best bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative article.
Get Die Cut Corrugated Boxes from http://packagingboxessupplier.co.uk/
personalised car stickers
Geplaatst op: 22-08-2016 02:26 Quote
I read you full blog while visiting your website. I would like to say content s really good. I admired your team and your efforts for this post. You have done great work. Please keep me ore update from your blog. http://www.stickerprinti.../Custom-Bumper-Stickers
Packers-and-Movers-Indore.in
Geplaatst op: 16-10-2016 06:26 Quote
Nieuw bericht