Teamspel.

eigen kracht conferenties - handsdinsdag 17 november 2009 08:30

Week 47

Woensdag 18 november 2009.

Net als anderen zat ook ik gisteren vol verwachting af te wachten hoe de verkiezingen zouden verlopen. Wie wordt winnaar en wie verliest. Het is raar; maar als ik het mag geloven zijn er alleen maar winnaars. Ja, het is wat minder, maar we zijn nog steeds de grootste.

In Oldambt handhaaft de ChristenUnie zich, en ik moet zeggen dat de uiteindelijke uitslag me –zeker met de lage opkomst in gedachten- tegen valt. Maar in een van oudsher linkse omgeving is het goed dat de inbreng van de ChristenUnie aanwezig is en blijft. De hele avond was er op RTV Noord live te volgen wat er gebeurde. En het meest opvallende daarbij was toch wel dat er niets gebeurde. De andere gemeenten waaronder toch niet de kleinste hadden de uitslagen al lang bekend gemaakt. Ik mag hopen dat we het in Slochteren op 3 maart sneller doen.

Dinsdag 17 november 2009.

Het lijkt erop dat alle aandacht van de media zich bij de verkiezingen in de herindelinggemeenten vooral zal richten op rechts Nederland. Waar ik ook naar kijk de aandacht voor met name de PVV en het ontbreken ervan in Venlo lijkt iedereen van Man bijt hond tot Nova bezig te houden. Wat dat betreft lijkt de media steeds meer het beeld te bepalen van de uiteindelijke uitslag. Misschien aardig om dat eens te onderzoeken.

In Slochteren valt het met de politieke aandacht van de media erg mee. Of ik dat jammer vind? Ja en nee. Ja, want je bereidt een vergadering altijd goed voor en hoopt dat je hiermee een zo breed mogelijk publiek bereikt. En nee, omdat politiek ook niet hoeft te verworden tot de kakelmarkt, en dat risico lopen we in Slochteren zeker ook. En daar vinden we de politiek als ChristenUnie te serieus voor.

Maandag 16 november 2009.

De meeste politieke partijen zullen inmiddels druk doende zijn om het programma voor de nieuwe raadsperiode te schrijven. Anderen zijn naar ik heb begrepen al een tijdje klaar. Zelf heb ik van andere partijen nog niets gezien. Natuurlijk is ook de ChristenUnie bezig geweest met het nieuwe programma. Het is helder en concreet en volgt de goede lijn uit de afgelopen periode. Zoals dat bij een goede vereniging hoort is het woord nu aan de leden. Zij zullen nu kunnen komen met amendementen op de concepttekst. Vervolgens komt het programma op de site te staan. Ook dat zal op een interactieve manier worden gedaan.

De ledenvergadering van vandaag was succesvol. De nieuwe kieslijst is besproken en overgenomen door de leden. Bij het onderwerp terugblik heb ik dit keer gekozen een aantal punten weer te geven in een filmpje.

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Teamspel.'

a
Geplaatst op: 24-04-2014 05:35 Quote
Este dial encuentra su Relojes de imitacion lugar en una caja de oro blanco sólido de 39 mm que alberga un manual mecánico calibre Hublot replica también en oro blanco sólido totalmente decorado y mano grave. Entre Julien Coudray, recordar que el movimiento se dirige siempre en el mismo material que la caja... En este caso, gris oro. Tenga en cuenta también la pequeña ventana.
Nieuw bericht