Water naar de zee dragen.

galway rivermouthmaandag 26 oktober 2009 08:30

Week 44 per dag.

Donderdag 29 oktober 2009.

De laatste donderdag van de maand dus raadsvergadering. Op de agenda weinig spannende punten. Een vergadering om snel te vergeten omdat het door haperend geluid en een dito inbreng een heel erg slecht toneelstuk leek te worden.

Woensdag 28 oktober 2009.

Vandaag wordt de kindergemeenteraad gehouden. Het onderwerp moest liggen in het brede spectrum van duurzaamheid. Duurzaamheid is wel heel erg een modekreet geworden de laatste tijd. In een vakblad voor geografen staan regelmatig berichten over de stijgende zeespiegel en een stroom aan reacties daarop. De wetenschappers zijn het in ieder geval niet met elkaar eens.

Wat we wel weten is dat niets doen geen optie is. Daarom is het goed dat jongeren heel concreet na hebben gedacht over energiebesparing. Leuk om te zien hoe er over het onderwerp is nagedacht. Op veel verschillende manieren. In voorlichting, speeltoestellen, duurzame tassen en LED verlichting. De Springplank in Siddeburen krijgt uiteindelijk in de tweede ronde de meeste stemmen. Daaraan voorafgaand is er een fout gemaakt in de stemming en moet alles nog eens opnieuw. Jammer dat het onderdeel discussie niet werd gebruikt. Dat was namelijk wel de bedoeling. Leerpunt voor de volgende keer.

Dinsdag 27 oktober 2009.

Jeugdparticipatie is een van de belangrijke onderwerpen die naar mijn idee teveel blijven liggen. We hebben nu al weer een aantal weken terug een bijeenkomst gehad met jongeren en raadsleden. Wat er precies is afgesproken en hoe het vervolg er nu uit komt te zien? Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen. Wat ik wel weet is dat je jongeren niet enthousiast moet proberen te maken en dan weken niets meer van je te laten horen. Ik vraag me wel eens af of ik een aantal studieboeken af moet leveren op de afdeling. Iedere actie overtuigd me meer van het feit dat men de taal van de jeugd wel probeert te spreken, maar vergeet dat jongeren vooral op zoek zijn naar authenticiteit. Met een turbotaal advertentie in ’t Bokkeblad bereik je ze namelijk ook niet. Gisteren heb ik dan ook geen enkele jongere gezien die een aantal weken terug in Kolham aanwezig was. Dat geeft denk ik genoeg te denken.

Omdat ik zelf veel zie in participatie van iedereen bij het gemeentelijke beleid en dus ook van jongeren heb ik vanmiddag een afspraak in Groningen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de zaak vlot te trekken. Het blijkt lastig, maar niet onmogelijk. Grootste probleem is zorgen voor continuïteit. Ik denk dat daar inderdaad een probleem ligt. De gemiddelde leeftijd in de raad zal niet zonder reden zo hoog liggen. Wat dat betreft doen we het als ChristenUnie niet eens zo slecht. Gemiddeld zijn we veruit het jongst en we leveren de jongste wethouder.

Maandag 26 oktober 2009.

Het is me redelijk gelukt om de afgelopen week digitaal in de vakantiestand te staan. Met een aantal twitterberichten en verder alleen maar de mail en de digitale edities van de kranten was het ook wel gebeurt. Deze week de draad maar weer helemaal oppakken. Ik heb er wel weer zin in om aan de slag te gaan na dit heerlijke weekje uitwaaien aan zee.

Ik kan me eigenlijk geen vakantiebestemming voorstellen waar ik geen zee heb gezien. Nouja met uitzondering van mijn verblijf in Malawi dan. Hoewel je het wel hebt over een oppervlak van 29,600 km² heel wat meer dan de 1100 km² van ons eigen IJsselmeer. En dat hebben we vroeger ook gewoon een zee genoemd.

Een van mijn favoriete nummers van Stef Bos is "De rivier" Het spreekt me aan omdat het gaat over de vergankelijkheid van alles. Dat is ook heerlijk relativerend wanneer je bezig bent met politiek. Het plaats voor mij alles weer in het perspectief van Gods geweldige grootheid. In dat perspectief vind ik dan weer de moed om vooral verder te gaan. Politiek is meer dan water naar de zee dragen. Met de ChristenUnie hoop ik bij te kunnen dragen aan een samenleving die meer gaat lijken op hoe ze ooit was bedoelt. Zoals de rivier stroomt door de eeuwen heen, totdat ze stroomt in de Eeuwigheid!

Ik voel me thuis in alle landen

Ik sta niet stil

Ik heb een grenzeloos gevoel

Ik heb mijn eigen weg gevonden

Ik draag het water naar de zee

Dat is mijn doel

Ik ben geboren als een zwerver

Ik ben maar even hier

Ik ben een rivier

 

En ik stroom door de eeuwen heen

Langs kastelen

Ik stroom door de eeuwen heen

Langs een stad

En op het einde verlies ik mezelf in de zee

Ik stroom door de eeuwen heen

 

Ik ben een levende legende

Ik heb de pest zien komen en zien gaan

Ik zag een liefde die bleef bloeien

En ik heb schepen, ik heb schepen zien vergaan

Waar zijn de mensen langs de oever

Waarom neemt niemand nog de tijd

Ik heb de tijd

 

Want ik stroom door de eeuwen heen

Langs kastelen

Ik stroom door de eeuwen heen

Langs een stad

En op het einde verlies ik mezelf in de zee

Ik stroom door de eeuwen heen

 

Ik

Ik ben een rivier

Ik draag het wrakhout

Op mijn rug

Ik

Ik ben een rivier

En ik neem altijd afscheid

Want ik kom nooit meer, ik kom nooit meer terug


Ik stroom door de eeuwen heen

Langs kastelen

Ik stroom door de eeuwen heen

Langs een stad

En op het einde verlies ik mezelf in de zee

Ik stroom door de eeuwen heen

Ik stroom door de eeuwen heen

Ik stroom door de eeuwen heen

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Water naar de zee dragen.'

Akash Singh
Geplaatst op: 14-03-2016 11:27 Quote
Akash Singh
Geplaatst op: 14-03-2016 11:28 Quote
Nieuw bericht