That extra mile.

startblokkenmaandag 21 september 2009 08:30

Week 39 per dag.

Vrijdag 25 september 2009.

Eindelijk weekend en goed nieuws want er is veel post uit “Amersfoort” voor niet ingewijden 033 is de plaats waar het hoofdkantoor van de ChristenUnie staat. Naast promotiematerialen ook de treinkaart voor het bezoek aan het congres in Zwolle van volgende week zaterdag. De eerste motie van een kiesvereniging heb ik al binnen. Binnenkort de congresbundel maar uitprinten en lezen welke lijn voor de komende periode wordt voorgesteld. En natuurlijk ook benieuwd naar de ideeën die er zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen die met de dag dichterbij komen. Nu eerst maar een lekker genieten van het weekend. Er komt een drukke en gezellige week aan. Feestweek in Siddeburen, benieuwd hoe de aandacht de komende week in de lessen zal zijn.

Donderdag 24 september 2009.

Adieu se mourir un peu, afscheid nemen is een beetje sterven. Vandaag nemen we afscheid van Pieter Norder die een mooie promotie maakt en aan de slag gaat in de fusiegemeente Oldambt. Da’s mooi voor hem en erg jammer voor de gemeenteraad van Slochteren. De gemeenteraadsvergadering nog even nabesprekend waren we het snel eens. Verbeterpunten, tips en wat je wel of juist niet zou moeten zeggen. En natuurlijk de grote vraag wat de VNG er in haar vaste column “de raad” van zou maken. Mooi om te zien en te horen dat er alleen maar vrienden waren. Ik had ook wel eens een andere indruk, nu lijkt te gelden dat …se mourir un peu, de rol krijgt van over de doden niets dan goeds.

De raadsvergadering was lekker kort, alleen de officiële ontslagaanvraag en de benoeming van de tijdelijke griffier en verschuivingen met de loco waren aan de orde.

Pieter; adios le pido! Gods zegen.

Woensdag 23 september 2009.

Goed nieuws in ’t Bokkeblad voor sportverenigingen. We komen steeds verder. Nu het college de regeling voor het accommodatiefonds heeft vastgesteld kunnen verenigingen echt slagen maken. In dezelfde krant wordt ook een verband gelegd met de in 2004 bij de bezuinigen verdwenen 1/3 regeling. Ik ben blij met de inzet die het college heeft gepleegd op dit punt. Natuurlijk aardig om te weten dat er 2 partijen tegen de begroting 2009 hebben gestemd die dit mogelijk maakt. En vanzelfsprekend mag daar ook op worden gewezen! Da’s de politieke werkelijkheid.

De publiciteit rondom jongerenparticipatie laat ik nu maar even zitten. Daarover heb ik al genoeg van me afgetwitterd. Heerlijk medium met mogelijkheden! Want een mogelijke oplossing op dit punt lijkt zich via Twitter aan te dienen. Eerst maar eens kijken/horen of het wat is.

Dinsdag 22 september 2009.

Een dag die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat helemaal vol is gepland. Moet niet teveel zulke dagen hebben want na terugkomst heb ik het echt helemaal gehad. De dag was er niet minder interessant om gelukkig. Want er is weer van alles op de rit gezet. Interventie blijkt te zorgen voor het begin van een oplossing in een vervelende zaak die al veel te lang loopt. Mooi dat je er dan door goed samen te werken kunt komen. Dat zijn de zaken die niet breed uitgemeten worden, maar natuurlijk wel belangrijk onderdeel zijn van het politieke werk van de ChristenUnie. Contactjes leggen met de media is natuurlijk wel lekker snel scoren, maar biedt natuurlijk niet altijd het gewenste effect. Daarbij gaat het ons niet om simpele oplossingen. Een oplossing moet het hele probleem aanpakken en niet de kleine weeffoutjes herstellen.

Maandag 21 september 2009.

Bekend geworden door de gloedvolle speeches van Obama. Gaan voor de extra mile. Nog even meer doen dan puur en alleen de puntjes op 'i' zetten, om de prestatie nog meer effect en glans te geven, het doel nog beter te verwezelijken. Nu heeft Barack deze uitspraak niet zelf bedacht. In de bijbel kom je hem namelijk ook tegen. Al heeft het daar een iets andere betekenis. Want hier gaat het vooral over jezelf. Ook in de politiek heb je te maken met dit soort afwegingen. Korte termijnsuccesjes lijken tegenwoordig de politieke norm. Je roept iets over hoofddoekjes en belasting en de nieuwsrubrieken op tv en de perskolommen nergens anders aandacht meer voor. Dat leidt af van de eigenlijke kern. De ChristenUnie heeft een lange termijn strategie. De opdracht om de extra mijl te lopen is dus niet alleen gericht op politiek gewin. Het is meer dan dat, namelijk de Bijbelse opdracht om het goede te zoeken voor de samenleving. Niet voor niets kom je de door Barack Obama aangehaalde Bijbeltekst tegen in de Bergrede die Jezus houdt. De minste willen zijn is niet echt waar we als samenleving voor willen gaan, maar of het daar zoveel beter van wordt? De Bergrede is ook voor christenen vandaag een onuitputtelijke bron. Voor de politiek en daar buiten.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'That extra mile.'

Akash Singh
Geplaatst op: 17-03-2016 12:34 Quote
Akash Singh
Geplaatst op: 17-03-2016 12:36 Quote
Nieuw bericht