Knallen!!

ballonbannermaandag 24 augustus 2009 20:45

Een nieuwe week, de week van de "take of"

Woensdag 26 augustus 2009.

De één na laatste dag van het introductieprogramma is altijd voorbereiden van de bonte avond. Lijkt oubollig en dat is het inderdaad af en toe ook wel een beetje, maar voor de creatieve geesten is het een prima uitlaatklep. En zo wisslet het weerbericht van een goede imitatie Piet Paulusma zich prima af met toneelstukjes, spelletjes en moppen. De laatste al dan niet net tegen en soms over het randje. Ze komen dus erg snel los. Het is ook het eerste doordeweekse avondje in twee weken dat ik niet met mijn neus in de papieren zit en dat is ook wel eens lekker. Op de terugweg kom ik nog een stel “lollige” hangjongeren tegen die even willen praten. Zo blijkt mar weer. Drank makt meer kapot dan je lief is. Toch jammer dat de minister het niet aandurft om waarschuwingen op drankflessen te verplichten. Dat is toch niet zo moeilijk? Op rookwaren doen we dat onderhand ook al weer jaren. En uit onderzoek blijkt dat steeds minder jongeren roken. Of er een causaal verband is tussen deze twee is natuurlijk moeilijk te peilen. Laten we het er maar op houden dat het effect telt.

Dinsdag 25 augustus 2009.

Twitter is buitengewoon nuttig voor communicatie tussen verschillende politici in heel Nederland. Ik merk dat er heel makkelijk contact wordt gelegd met andere ChristenUnie politici en fracties. Tips en ideeen komen zo erg makkelijk bij de juiste personen terecht. Zeker in de periode van verkiezingen kan het handig zijn om met andere plattelandsgemeenten in contact te zijn. Veel thema’s die spelen zijn het zelfde en op die manier kunnen we wat aan elkaar hebben. En in 140 tekens kun je toch nog meer kwijt dan ik vooraf had verwacht. Twittermania is stek in opkomst. Zelfs het op het landelijk bureau doen mensen actief mee. Daar heb ik zelf best veel aan.

Maandag 24 augustus 2009.

Wie heeft er geschoten? Wie is er verantwoordelijk? Hoe kon dit gebeuren? Allemaal vragen vanmorgen op het journaal want dat het niet helemaal ging zoals verwacht op een feestje in Hoek van Holland lijkt me duidelijk. De commentaren op radio en tv zijn veelvuldig en iedere deskundige heeft zijn eigen waarheid.

Knallen doet het ook in Delfzijl, niet alleen bij het evenement Delfsail, maar figuurlijk ook bij de start van het nieuwe schooljaar. Veel mensen weer (te) kort gesproken.

Vandaag maak ik ook weer de nodige “meters” voor het komende werk in de gemeenteraad. De vragen aan het college zijn vandaag ook uitgegaan en elders op de site en via Twitter te lezen. Verder vanavond een hele reeks telefoontjes. Sommigen om anderen even op de hoogte te brengen en een aantal om informatie in te winnen. Handig om te beschikken over verschillende mensen die veel kennis hebben over een hele reeks onderwerpen. De eerstvolgende commissie- laat staan raadsvergadering laat nog even op zich wachten. De voorbereidingen zijn in volleg gang. Morgen maar weer eens verder met de voorbereidingen van de kindergemeenteraad, want die komt ook steeds dichterbij. Na de herfstvakantie is het zover. Dat lijkt ver weg, maar uit ervaring weet ik dat ik dat het al weer voorbij is voor je er erg in hebt.

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht