Start voor de eindsprint.

243maandag 17 augustus 2009 19:30

Binnenkort start het politieke bedrijf weer. Het laatste zomerreces van deze raad zit er dan alweer op. Voor we het weten zitten we denk ik in "verkiezingssferen."

Vrijdag 21 augustus 2009.

Ik merk vandaag dat er ook door anderen in Slochteren weer wordt warmgedraait. Dat gebeurt (helaas) weer op de vertrouwde wijze. 'Dapper' op het Internet. In de raad, commissie of persoonlijk durft men dat blijkbaar niet. De boodschap van mij eerder deze week wordt wel erg persoonlijk aangetrokken. Blijkbaar is daar dan in eigen ogen ook reden voor. Van mij had dat niet gehoeven. Jammer dat de toon blijkbaar weer direct zo moet worden gezet. Is steeds hetzelfde "spelletje" dat doet denken aan een jongetje dat tijdens de verjaardagsvisite heel hard poep roept en snel naar boven rent om onder het dekbed te duiken. Kom eens een keertje op de koffie.

Donderdag 20 augustus 2009.

Geprikkeld door het bijwonen van de vergadering in Hooegzand en na de gesprekken die volgen na afloop van deze vergadering duik ik weer in stukken die natuurlijk altijd belangrijk zijn voor een raadslid. Je bent natuurlijk niet stukkenvolgend, maar hebt ook een eigen politieke verantwoordelijkheid. Via het bestuurdersforum van de ChristenUnie zet ik vragen uit. Op de site van de VNG is natuurlijk ook altijd veel informatie te vinden. Het is soms even zoeken, maar als je eenmaal weet hoe de website in elkaar zit weet je ook waar je iets makkelijker kunt vinden. Daarna volgt een mailtje waar ik eigenlijk al een tijdje rekening mee had gehouden. De landelijke ChristenUnie wil ook aan het twitteren en willen daar natuurlijk graag mijn account voor gebruiken. Natuurlijk heb ik daar geen enkel bezwaar tegen. Ik ben blij dat hij destijds nog beschikbaar was en niet "gekaapt" door een ander die er vervolgens heel andere zaken op zou posten die niet passen bij de ChristenUnie. En natuurlijk is een nieuwe twitteraccount zo aangemaakt. Beetje knutselen aan de site is natuurlijk ook wel leuk. Eerst nog een nieuwe twibbon en daarna een frisse nieuwe look. Benieuwd naar het resultaat? Bezoek dan cuslochteren

Woensdag 19 augustus 2009.

In onze partnergemeente is het politieke bedrijf alweer volop in gang. Deze week alleen al drie commissies. Ik bezoek vanavond de vergadering van de commissie Welzijn. Daar wordt het arbeidsmarktbeleid besproken. Er is een duidelijk stuk gemaakt waarbij inzichtelijk is gemaakt per groep wie er aanspraak maakt op een uitkering op grond van de WWB. Nuttig om daar over door te praten ook voor onze gemeente. Ik zal dit meenemen in de actiepunten die ik al eerder heb aangekondigd. Want er is ook hier voor ons veel te doen.

Even op een rijtje voor Hoogezand.

Indicator WWB   jan 2009 juni 2009 % stijging
Alleenstaande jongeren 18-23 16 35 119%
Alleenstaanden > 23 jaar 419 467  11.45%
Totaal WWB 65- 752 850 13%

Rekening wordt gehouden met een doorgroei naar 1000 cliënten eind 2009.

Hoe het er in Slochteren uit ziet hoop ik binnenkort te horen. De stijging bij de jongeren is absoluut mischien niet zo groot maar procentueel natuurlijk wel.

Dinsdag 18 augustus 2009.

Vandaag voor het eerst de school weer eens van binnen gezien. Gisteren had ik al weer de nodige leerlingen gesproken. Ze hebben er nog niet echt zin in. De sfeer met de collega's zat er zoals verwacht direct weer goed in. Morgen maar weer verder met de voorbereidingen. Het to do lijstje zit al weer redelijk vol en er komt op het moment meer bij dan er vanaf gaat. Zo zal het de eerst komende tijd ook wel blijven. Nu eerst maar  eens genieten van een heerlijk warme zomeravond.

Maandag 17 augustus 2009.

Het wordt wat mij betreft ook wel weer tijd om te beginnen. Het kriebelt al weer een aantal weken. Terwijl onze regionale dagblad edities nog in de komkommersferen zitten -ik hoop dat ze snel echt weer iets hebben om over te schrijven- komt er weer beweging in Noord Nederland. Op het nieuws mooie tafereeltjes van kleuters die dapper met nieuwe rugzak en trommeltje een nieuwe periode in hun leven in stappen. Natuurlijk ook nieuws over de Mexicaanse griep. Wie ook het buitenlandse nieuws volgt weet dat we er in Nederland de mond vol van hebben. In het Verenigd Koninkrijk waar de influenza toch flink om zich heen heeft gegrepen en grijpt wordt er nauwelijks meer aandacht aan besteed.

Vandaag heb ik de mailbox maar weer eens goed leeg getrokken. Mailtjes met spoed als eerste beantwoord en verder veel gelezen. In preferente partner Hoogezand behandelen ze komende woensdag het arbeidsmarktbeleid. Ik ben erg blij met de informatie die ik van de fractie daar kreeg. Ik heb de stukken op papier en zal de tanden er morgen inzetten. Inmiddels is twitter ook een prima middel gebleken voor contacten met andere fracties in Midden en Zuid Nederland. We kunnen zo goed inspelen op trends en direct de laatste good working practise uitwisselen.

We gaan de laatste periode van deze raadstermijn in. Ik kan met aan het eind van de vorige nog de meest vreemde taferelen en acties herinneren. Dat zijn de kanten aan de politiek waar ik het liefst direct snel aan voorbij zou willen gaan. Ik heb niet zo heel erg veel op met de halve waarheden en hele leugens, valse beloften en mooipraterij die helaas automatisch bij deze periode lijkt te horen. Daarom maar het mooie plaatje van de vredesduif van Derry die ik afgelopen vakantie heb vastgelegd.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht