Zomergevoel.

zonnebloemenzaterdag 30 mei 2009 21:00

Alweer een week voorbij

De tijd tikt stevig door en vanwege het lekker weer dat blijkbaar nog steeds niet op is ben ik soms zelfs de dagen kwijt. Dat laatste heeft ook alles te maken met de vele vrije dagen tussendoor in de afgelopen periode. Ik heb erg vaak het idee dat het zaterdag is. Nog een maand en de tas kan weer een paar weken in de kast. Dan begint de zomervakantie voor de regio Noord namelijk. Ik hoop dat er dan ook nog mooie zonnige dagen volgen.

Maar voor we het zomerreces inluiden is er nog genoeg te doen. Aanstaande donderdag zijn er de verkiezingen voor het Europees parlement. Dit keer worden er 25 Nederlandse vertegenwoordigers gekozen, en dat zijn er twee minder dan de vorige keer. De stemwijzer die ik in heb gevuld geeft aan dat ik het beste op de ChristenUnie-SGP kan stemmen. Ik had ook niets anders verwacht. Uit deze peiling blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders die de moeite heeft genomen om de peiling in te vullen bij de ChristenUnie uitkomt. Ik stem aanstaande donderdag op Stieneke van der Graaf, zij is op dit moment Statenlid in Groningen. Een goede inbreng vanuit het Noorden van het land lijkt me ook in Europa niet verkeerd.

Maar dat is komende donderdag, eerst maar eens een terugblik naar afgelopen donderdag. Daarin bespraken we opnieuw de jaarrekening. Die is uiteindelijk unaniem aangenomen. Al was het wel jammer dat ook dit keer Gemeentebelangen meent de waarheid geweld aan te moeten doen. Hun stelling dat technische vragen niet in het openbaar mogen worden gesteld is natuurlijk je reinste flauwekul. Eerder heb ik al gezegd dat ze van mij best technische vragen mogen stellen, maar als ze direct antwoord willen en er politiek –en dat zou toch het doel moeten zijn- iets mee willen dan is het handig om zoals afgesproken de vragen vooraf in te dienen. Opnieuw een klaagzang van deze partij die zich wel heel erg graag de rol van de underdog aanmeet. Tot twee keer toe “Maar wij hebben geen recht van spreken.” Je vraagt je af wie ze dan het woord ontneemt.

Het CDA heeft dit keer gekozen voor een andere toonzetting. Wel mocht er niet meer worden teruggekomen op de commissievergadering. Vanuit het CDA is dat ook wel logisch het was niet het sterkste optreden in deze raadsperiode. Er volgde nog wat reactie over en weer over BeB (De bezuinigingsronde van het vorige college) Ik heb ook aangegeven best op te willen houden met het noemen van deze periode (overigens zijn de keren dat ik er naar verwees deze periode op de vingers van één hand te tellen.) Maar dan verwacht ik van hen ook een inhoudelijke bijdrage in de commissie financiën, en ook de moed om aan te geven dat ze het bij het verkeerde eind hebben gehad. Alleen dan blijven ze voor mij geloofwaardig.

De andere punten op de agenda waren wat kleiner. De langdurigheidtoeslag is aangepast, waardoor er nu een eenduidig percentage wordt gehanteerd. De ChristenUnie is er blij mee, omdat we een nog grotere groep kunnen helpen. Ook de ongewenste en onduidelijke situatie van de ene keer wel en de andere keer niet is daarmee voor het grootste gedeelte van de baan.

Samen met de VVD heeft de ChristenUnie vragen gesteld over de godsdienstige en humanistische vorming binnen het openbaar onderwijs. Vooraf hadden Jannie van der Meer en ik nog eens goed naar het stuk en de achterliggende brief gekeken. We wilden vooral de garantie dat te allen tijde niet wordt beknibbeld op deze voorziening. Al was het alleen al vanwege de wettelijke verplichting die het openbaar onderwijs heeft op dit punt.

Op naar de nieuwe week. Pinksterfeest!

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht