Op weg naar ........

Bank of Irelandzaterdag 25 april 2009 10:45

De week bekeken.

Voor ik de reis naar Schiphol maak om het vliegtuig naar Dublin te nemen nog even op de valreep een korte impressie van de week.

Daarbij was natuurlijk de raadsvergadering van afgelopen donderdag een belangrijk moment. Het jeugdbeleid waarop een stevig ChristenUnie stempel zit is goegekeurd. In aanloop naar het hele proces hebben we goed gesproken met alle maatschappelijke groepen en belangrijk ook met de jeugd zelf. Het beleid zoals dat nu is vormgegeven geeft vertrouwen naar de toekomst. Inmiddels is er een raadsbrede werkgroep aan het werk met het opzetten van een nieuwe editie van de kindergemeenteraad. Ik heb daarin zelf ook nog de nodige input te leveren. Er volgt namelijk een herschreven lesmethode en dito handleiding voo de docent.

Het wegenbeheersplan heeft ook een tik van de voorzittershamer gekregen. Daarmee is de verkeersveiligheid beter gewaarborgd en worden achterstanden weggewerkt. De bezuinigingen uit BeB blijken nu extra nadelig omdat hierdoor de fundering op een aantal plaatsten ook is aangetast. Er is door anderen gevraagd of ook de effecten van de gaswinning kunnen worden verhaald. Ik vraag het me af, en volgens mij zijn zaken als ondergrond en bodemdaling al meegenomen in de Rijksuitkeringen.

Over Meerstad is veel en lang gesproken. Daarover heb ik in een ander artikel al het nodige geschreven. Daarom nu nog maar even de papieren checken en op naar Dublin!

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht