Neem de tijd...

tijdzaterdag 18 april 2009 12:00

Terugkijken op de week.

De afgelopen week begon natuurlijk met de Tweede Paasdag. De laatste dag van een lang weekend Ameland, met veel zon en heerlijke fiets- en wandeltochten. Heerlijk om te struinen door de duinen en te genieten van de schepping die in een vogelkijkhut van nog kleinere afstand te bekijken is. De tijd lijkt op dit eiland voorbij te vliegen en voor je het weet mag je weer met de veerboot naar de vaste wal. Met in het vooruitzicht dat de volgende vakantie niet eens zo heel erg lang op zich laat wachten. De vliegtickets zijn al geboekt en op 25 april hoop ik het luchtruim te kiezen op weg naar Dublin en de Zuid-Oost hoek van Ierland.
Politiek ligt er deze week niet zo heel erg veel. Afgezien van de mail en het lezen van de stukken die ons in de map worden aangeboden en het inlezen op onderwerpen die nog komen is er niet veel prangends.
Dacht ik na vorige week donderdag af te zijn van gezeur om zoiets onbenulligs als tijd, blijkt dat ik me daarin helaas heb vergist. Wat wil het geval. Ik was bij de laatste LWZ vergadering naar de mening van anderen wat lang aan het woord. Dat had ook alles te maken met het onderwerp jeugdbeleid. De ChristenUnie heeft daar een uitgesproken mening over. Met het stuk was ik het helemaal eens, maar ik wilde een aantal facetten nog wat beter belichten. Inhoudelijk werd mijn bijdrage door betrokken ambtenaren en door de staf erg gewaardeerd. Inmiddels hebben ze via de ChristenUnie fractie ook een exemplaar van een goed alcoholpreventiebeleid uit Katwijk. Op de avond zelf werd er overigens geen opmerking over de uitgebreide woordvoering gemaakt. Naar ‘goed' of ingesleten gebruik, wordt dat via de digitale snelweg gedaan. Of volgt er een maand later een verwijzing in de andere commissie. Kortom op manieren en momenten waar ik er niet op in kan gaan. In de pauze vraag je dan nog waar het voor nodig was. Afgezien van wat gegrom en gebrom volgt er zoals wel vaker weinig. Ik dacht dat we er wel dan ook wel vanaf waren, dacht want deze week volgde een mail met daarin spreektijden van fracties en een onderverdeling van coalitie en oppositie. Je moet er maar zin in hebben om dat allemaal bij te gaan houden. Mij lijkt het zonde van de tijd.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht