Dichterbij

dichterbijmaandag 06 april 2009 08:30

Week 15

Goede Paasdagen!

Goede Paasdagen!

Goede Paasdagen!

Vrijdag 10 april 2009.

De eerste dag van het lange paasweekend brengt mooi weer om buiten aan het werk te zijn. Veel media-aandacht voor de kruisiging en de uitvoeringen van de Mattheuspassion in veel kerken en concertzalen. De uitvoering van de passie in de Oosterpoort die ik een aantal jaren geleden hoorde was naast mooi voor mij vooral een lange zit. Net gekeken naar de uitzending van Pauw en Witteman. Wat ik al eerder vermoede wordt maar weer eens bewaarheid. Christenen hebben niets maar dan ook helemaal niet te verwachten van Mark Ruttes VVD. Alles met een christelijke identiteit moet uit het publieke domein worden gebannen. Wat dat met vrijheid te maken heeft kan hij niet echt uitleggen en als hem wordt gevraagd waarom een Youth for Christ dat aantoonbaar succesvol in de oude volkswijken van de grote steden daar niets meer mag doen, volstaat hij met wat procedureel geneuzel. Andries Knevel heeft spijt van zijn uitlatingen. Jammer dat het de EO veel leden heeft gekost. Ook al ben ik het niet met hem eens lid van de EO ben ik toch nog voor 1 april geworden.

Donderdag 9 april 2009.

Na afloop van de commissievergadering praat ik nog even na, en komen we al snel tot dezelfde conclusie. We hebben ook echt wel een paasweekend nodig om deze vertoning te verwerken. Het leek met opnieuw GroenLinks/D66 als uitzondering wel een spelletje roepen en prijsschieten door de rest van de oppositie. Ik heb flink aantekeningen lopen maken van alle kreten en beloften en zal ze goed bewaren. Daar gaan we namelijk nog veel aan hebben. Want opnieuw weer eens roepen dat er niets van deugd zonder ook maar één alternatief aan te geven doet mijn geheugen weer teruggaan naar de begrotingsvergadering. Het CDA begon opnieuw over de veronderstelde kletspraatjes van een ander. Die hadden ze zelf weer volop. Wanneer ze daar op worden gewezen hebben ze nog even extra uitleg nodig. Komt die er dan hebben ze niet zo'n trek om daar op in te gaan. Maar goed we krijgen dit jaar nog volop kansen om daar weer eens over te beginnen. Zoals altijd zal de vergadering binnenkort als geluidsbestand op de website van de gemeente staan. Omdat de vergadering ruim 4 uur duurde denk ik niet dat daar erg veel animo voor is.

Woensdag 8 april 2009.

Deze week wordt de goede week genoemd. Daaraan besteed ook mijn kerkelijke gemeente aandacht door de hele week toe te werken naar Pasen. We vieren de opstanding van Jezus Christus. De dood heeft niet het laatste woord. Elke dag zijn we weer een dag dichterbij de komst van Christus. Goed om daar samen met de kerkelijke gemeente stil te staan bij dit geweldige nieuws. Laat anderen daar dan maar schamper over doen. Da's de weg van de minste weerstand.

Dinsdag 7 april 2009.

Vanavond is de eerste sessie in de bedatten die we voeren met de mensen uit het culturele veld. De stellingen die ik mee heb gemaakt zijn naar mijn idee wel erg sturend. Veel aandacht voor de rol van Meerstad en de veranderende mogelijkheden die we daarin ook zien voor cultuur. Het tweede deel van de vergadering maak ik niet meer mee, de fractievergadering had ook nog even aandacht nodig. De vergadering met toch een heel pakket, gaat zoals wel vaker in een vlot tempo. Toch prettig als je een fractie hebt die elkaar goed aanvult. Voorafgaand aan de vergadering en ter voorbereiding van de commissie heb ik nog een aantal telefoontjes gepleegd.

Maandag 6 april 2009.

De ledenvergadering had in elk geval een goed programma, jammer dat er zoveel andere mogelijkheden waren waartussen kon worden gekozen. Ik heb een aantal vaste bezoekers gemist die vanwege de lijdensweek op het kerkelijk erf een taak hadden. De highlights van de avond vindt u inmiddels op de website. Een lange avond met een goed programma. Het bestuur slaagt er elke keer weer in een boeiende spreker te krijgen. [Naar een impressie van de avond.]

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht