Petjes

Petjes 3 klein.jpgmaandag 23 februari 2009 08:30

Week 9

Dinsdag 24 februari 2009

Het gras is altijd groener bij de buren. Hoe betrekkelijk dat is blijkt als je het nieuws in de regio een beetje hebt gevolgd. Een raadslid - ondernemer in Delfzijl heeft zelf wat moeite met de bouwregels en is ook nog eens van plan het gemeentehuis op geheel eigen manier te verbouwen. En ook bij onze preferente partner Hoogezand-Sappemeer is het politiek gezien alles behalve rustig. Deze keer heeft de fractievoorzitter van het CDA denk ik een iets te grote broek aangetrokken. Het is op zijn zachtst gezegd een vreemde manier van politiek bedrijven. Dat aftreden zal er denk ik niet van komen. Ik heb het idee dat de beste man daar te ijdel voor is. Zo bekeken ben ik blij dat we in Slochteren nog op normale manier met elkaar om kunnen gaan. Ook politieke verschillen moet je niet overdrijven.

Maandag 23 februari 2009

Zo de kop is er weer af, de eerste werkdag na de vakantie is vaak even door de zure appel heen bijten. De wintersportverhalen moeten worden uitgewisseld en nieuwe aanwinsten van spontane shopwoede worden als het even kan breed besproken. Maar met een beetje druk worden de lessen al snel weer opgepakt. Ik krijg vandaag zelfs nog een ‘lesje' in wat mij wel en niet toe zou komen. Als ik achteraf hoor dat er ook in politieke zin over is gesproken heb ik er de nodige moeite mee. Sommige mensen hebben blijkbaar moeite om hun ‘petten' te scheiden.
Vijftig jaar gas, wordt vandaag mooi gemarkeerd met de onthulling van een postzegel voor de handel en een portosticker voor de gemeente. Het idee voor de postzegel is afkomstig van raadslid Piet Offens. Hij heeft het vorig jaar bij een vergadering van de financiële commissie geopperd. Mooi dat hij dit leuke idee nu ook verwezenlijkt ziet. De zegel geeft een mooi beeld van Slochteren. De gasfakkel op de voorgrond met op de achtergrond de Slochter toren. De kleuren zijn goed en de stijl is strak. Een voorbeeld van Groningse nuchterheid.
De rest van de avond duik in stukken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hun laatste verzamelbrief en andere aanverwante stukken in de raadsmap losse stukken bieden aanknopingspunten die ook voor de gemeente belangrijk zijn. Ik ben erg benieuwd wat er in Slochteren in de praktijk met de veranderende regels is gedaan.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht